Παραδόσεις οικογενειακού δικαίου (τ.2)

Εκδότης:
Σάκκουλας Αντ. Ν.
Έτος:
2001
ISBN:
9789601506029
Σελίδες:
819
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Παραδόσεις οικογενειακού δικαίου
Εκτός κυκλοφορίας
Παραδόσεις οικογενειακού δικαίου (τ.2)
Μετά τον πρώτο τόμο των παραδόσεων, που είχε ως αντικείμενο το δίκαιο του γάμου και αφού επακολούθησαν οι μεταρρυθμίσεις με τον Ν. 2447/1996, ο τόμος ΙΙ έχει ως αντικείμενο το δίκαιο της συγγενείας και ο τόμος ΙΙΙ το δίκαιο θεσμών προστασίας. Ειδικώτερα, στον τόμο ΙΙ περιέχονται τα κεφάλαια: 1) περί ιδρύσεως της συγγενείας λόγω βιολογικής καταγωγής όπου οι αναπτύξεις οι σχετικές με τα παιδιά, που κατάγονται από γάμο, και τα παιδιά που γεννήθηκαν χωρίς γάμο των γονέων τους, 2) περί υιοθεσίας, ως θεσμού δημιουργίας συγγενείας, χωρίς να υπάρχει βιολογική καταγωγή, 3) περί σχέσεων γονέων και τέκνων, όπου αναπτύξεις σχετικά με τα δικαιώματα και καταστάσεις που δημιουργούνται εξαιτίας κυρίως της γονικής σχέσεως, 4) περί της υποχρεώσεως διατροφής και 5) περί γονικής μερίμνης, ως της σημαντικωτέρας σχέσεως, που δημιουργείται στο πλαίσιο της ευρυτέρας γονικής σχέσεως. Στον τόμο ΙΙΙ περιέχονται τα κεφάλαια: 1) περί επιτροπείας ανηλίκων, 2) περί αναδοχής ανηλίκων, 3) περί δικαστικής συμπαραστάσεως και 4) περί της υποχρεώσεως διατροφής και 5) περί γονικής μερίμνης, ως της σημαντικωτέρας σχέσεως, που δημιουργείται στο πλαίσιο της ευρυτέρας γονικής σχέσεως. Στον τόμο ΙΙΙ περιέχονται τα κεφάλαια: 1) περί επιτροπείας ανηλίκων, 2) περί αναδοχής ανηλίκων, 3) περί δικαστικής συμπαραστάσεως και 4) περί δικαστικής επιμελείας ξένων υποθέσεων.
Εκτός των θεμάτων ισχύοντος ουσιαστικού δικαίου παρέχονται πληροφορίες από την ιστορία των θεσμών και παρατίθενται συναφείς δικονομικές ρυθμίσεις.
Το έργο κατατάσσεται μεταξύ ενός συστηματικού εγχειριδίου οικογενειακού δικαίου και καθαρώς πανεπιστημιακών παραδόσεων. Έτσι μπορεί να είναι χρήσιμο και για την πανεπιστημιακή διδασκαλία, αλλά και για τη νομική πράξη.
Τίτλος βιβλίου:Παραδόσεις οικογενειακού δικαίου
Εκδότης:Σάκκουλας Αντ. Ν.
Συντελεστές βιβλίου:Δασκαρόλης, Γεώργιος Θ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601506029
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες