Χίλια χρόνια μη γραμμικής ιστορίας

Εκδότης:
Κριτική
Έτος:
2002
ISBN:
9789602182444
Σελίδες:
491
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χίλια χρόνια μη γραμμικής ιστορίας
Τιμή εκδότη:€24,38
Η τιμή μας: €21,94
Χίλια χρόνια μη γραμμικής ιστορίας
Μετά την επιτυχία της θεμελιακής εργασίας του, Πόλεμος την εποχή των ευφυών μηχανών, ο Manuel De Landa παρουσιάζει μια ριζοσπαστική σύνθεση των ιστορικών εξελίξεων της τελευταίας χιλιετίας. Το βιβλίο Χίλια χρόνια μη γραμμικής ιστορίας σχεδιάζει το περίγραμμα μιας ανανεωμένης υλιστικής ιστορίας, ακολουθώντας την παράδοση των Fernand Braudel, Gilles Deleuze και Felix Guattari.
Ο De Landa παρακολουθεί τις διακριτές κινήσεις και αλληλεπιδράσεις ύλης και ενέργειας μέσω των ανθρώπινων πληθυσμών της χιλιετίας. Το αποτέλεσμα είναι μια εντελώς νέα προσέγγιση της μελέτης των ανθρώπινων κοινωνιών και των συνεχώς κινούμενων, ασταθών μορφών τους, των πόλεών τους, των οικονομιών, των τεχνολογιών και των γλωσσών τους.
Ο συγγραφέας εξετάζει τρία πεδία που έδωσαν σχήμα στις ανθρώπινες κοινωνίες: οικονομία, βιολογία, γλωσσολογία. Αποκαλύπτει τις αυτοκατευθυνόμενες διαδικασίες της ύλης και της ενέργειας που συνυφαίνονται με τα καπρίτσια και τις βουλές της ίδιας της ανθρώπινης ιστορίας, για να δώσει ένα πανόραμα της Δύσης, απαλλαγμένο από την άκαμπτη τελεολογία και τις απλοϊκές αντιλήψεις περί προόδου, και κυρίως ελεύθερο από κάθε ντετερμινισμό σχετικά με τα αστικά, θεσμικά και τεχνολογικά του σχήματα.
Τίτλος βιβλίου:Χίλια χρόνια μη γραμμικής ιστορίας
Τίτλος πρωτότυπου:A thousand years of nonlinear history
Εκδότης:Κριτική
Συντελεστές βιβλίου:De Landa, Manuel (Συγγραφέας)
Βαϊνάς, Μάκης (Μεταφραστής)
ISBN:9789602182444
Σειρά εκδότη:Κύματα
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2002
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές
Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία
Επιστήμες > Θετικές > Βιολογία
Επιστήμες > Θετικές > Γεωλογία, Μετεωρολογία, Παλαιοντολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες