Η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο

Στον Ίταλο Σβέβο και την εργοβιογραφία του
Εκδότης:
Γκιούρδας Β.
Έτος:
2009
ISBN:
9789603877639
Σελίδες:
230
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο
Εκτός κυκλοφορίας
Η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο
Ο Ίταλο Σβέβο κατά κόσμο - Έκτωρ Σμίτς (1861-1928), ένας από τους πλέον μανιώδεις καπνιστές λογοτέχνες, είναι άξιος αναφοράς και μελέτης για τον παράξενο και εκκεντρικό τρόπο προσέγγισης του καπνίσματος και της γοητείας του τελευταίου τσιγάρου.
Αλήθεια, πόσο όμορφο είναι να καπνίζεις ένα τσιγάρο και να λες ότι είναι το τελευταίο και να γεύεσαι εκτός από τον καπνό και "την αίσθηση της νίκης πάνω του και την ελπίδα ενός κοντινού μέλλοντος γεμάτου με δύναμη και υγεία";
Η εικόνα της υπόσχεσης του τελευταίου τσιγάρου και το οριστικό "κόψιμο" της κακής "συνήθειας" είναι μοναδική, αφού ο καπνιστής έχει κάνει όλων των ειδών τους όρκους.
Ο Σβέβο προβάλλει και απλοποιεί τη ζωή. Μας βοηθά να ζήσουμε, μας βοηθά να καταλάβουμε. Μας λέει ότι όταν είσαι πολύ πιεσμένος για να λύσεις ένα πρόβλημα, αργότερα το πρόβλημα αυτό δεν θα είναι πια πρόβλημα, θα υπάρχει όμως ένα άλλο. Εσύ καλείσαι να κοιτάξεις τη ζωή και να την αντιμετωπίσεις. Αλλά τι είναι η ζωή; "Η ζωή είναι αυθεντική". "Είναι μια ασθένεια της ύλης". "Το τσιγάρο λοιπόν δεν είναι ασθένεια, η ίδια η ζωή είναι".
Σ' αυτή την τελευταία φράση κρύβεται επιγραμματικά η φιλοσοφία ενός μεγάλου συγγραφέα. Η ανάλυσή της, καθώς και το αληθινό νόημα της ζωής κρύβονται στις σελίδες που ακολουθούν και σαγηνεύουν τους αναγνώστες.
Τίτλος βιβλίου:Η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο
Υπότιτλος βιβλίου:Στον Ίταλο Σβέβο και την εργοβιογραφία του
Εκδότης:Γκιούρδας Β.
Συντελεστές βιβλίου:Τσόλκας, Ιωάννης Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603877639
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2009
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες