Λευκή Βίβλος

Μάης 1944 - Γενάρης 1945
Εκδότης:
Επικαιρότητα
Έτος:
2009
ISBN:
9789602055212
Σελίδες:
116
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Λευκή Βίβλος
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
Λευκή Βίβλος
Η "Λευκή Βίβλος" που εξέδωσε το 1945 στα Τρίκκαλα το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ) δεν αποτελεί ένα οποιοδήποτε βιβλίο.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική παράθεση, όλων εκείνων των ντοκουμέντων, που αδιάψευστα αποδεικνύουν την συστηματικά μεθοδευμένη παρέμβαση των Άγγλων ιμπεριαλιστών και των ντόπιων συμμάχων τους, συνεργατών των Ναζί κατά ένα σημαντικό τμήμα, για την υπονόμευση, συκοφάντηση και ακύρωση του μεγάλου εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού κατά του γερμανικού, ιταλικού και Βουλγαρικού φασισμού.

Σελίδα την σελίδα, τα ντοκουμέντα μιλούν από μόνα τους, ξεδιπλώνοντας το σχέδιο υπονόμευσης του αγώνα.

Και η υπονόμευση αυτή, αποτυπώνεται από την πρώτη στιγμή στις ετεροβαρείς συμφωνίες του Λιβάνου και της Γκαζέρτας, για να αποκαλυφθεί στην συνέχεια πλήρως μέσα από τις ενέργειες των Άγγλων κηδεμόνων και των Ελλήνων υποστηρικτών τους.

Οι λόγοι και τα έργα των Παπανδρέου - Σοφούλη σε αγαστή συνεργασία με τους Τσώρτσιλ - Σκόμπυ είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς. Ο ανοικτά μεροληπτικός -υπονομευτικός ρόλος του Συμμαχικού Στρατηγείου Μέσης Ανατολής είναι ξεκάθαρος. Σταθερός και αμετάθετος στόχος η παγίδευση και εξουδετέρωση του μεγαλύτερου αντιφασιστικού κινήματος της Ευρώπης και η επανένταξη της Ελλάδας στην βρετανική ζώνη επιρροής.

Η "Λευκή Βίβλος", όπως τα ιστορικά γεγονότα επιβεβαίωσαν, αποτελεί μια δραματική εκ των υστέρων απόπειρα από την Εαμική ηγεσία, να αποκαταστήσει τα γεγονότα στις πραγματικές τους διαστάσεις, κάτω από το Βάρος της ήττας και των όρων που διαμόρφωσε η απαράδεκτη συμφωνία της Βάρκιζας.

Ανεξάρτητα από το ότι δεν άλλαξε την τότε πραγματικότητα, αποτέλεσε και θα αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη εθνικής αυτογνωσίας και μιαν ασφαλή πυξίδα για το τι δεν πρέπει να επαναληφθεί.
Τίτλος βιβλίου:Λευκή Βίβλος
Υπότιτλος βιβλίου:Μάης 1944 - Γενάρης 1945
Εκδότης:Επικαιρότητα
Συντελεστές βιβλίου:Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (Ε.Α.Μ.) (Συγγραφέας)
ISBN:9789602055212
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2009
Σημείωση:Ανατύπωση Αθήνας από την έκδοση "Τρίκκαλα, 1 Φλεβάρη 1945".
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες