Η νέα παγκόσμια αταξία

Ανθολογία κειμένων
Εκδότης:
Ερμής
Έτος:
2001
ISBN:
9789603201359
Σελίδες:
157
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η νέα παγκόσμια αταξία
Τιμή εκδότη:€9,55
Η τιμή μας: €8,60
Η νέα παγκόσμια αταξία
Από την πρώτη στιγμή όλοι συμφώνησαν ότι τίποτε πια δεν θα είναι σαν χθες. Και από την πρώτη στιγμή όλοι προσπαθούν να καταλάβουν το αύριο. Προς το παρόν και μετά την τρομακτική επίθεση στην καρδιά της Αμερικής ένα μόνο πράγμα μοιάζει βέβαιο: από τα ερείπια του Μανχάταν δεν αναδύθηκε η ελπίδα ενός καινούργιου, ομορφότερου κόσμου. Απλώς αναδείχθηκε η απειλή μιας νέας, παγκόσμιας αταξίας. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η ουσία της κρίσης που γεννήθηκε με την ανατολή του 21ου αιώνα.
Το Βήμα από την πρώτη μέρα των τραγικών γεγονότων προσπάθησε να βοηθήσει τον ώριμο, ψύχραιμο και έγκυρο προβληματισμό. Να αναδείξει τις αφάνταστες προσεγγίσεις. Να ξεπεράσει τα εύκολα στερεότυπα. Να φωτίσει όλες τις πλευρές του προβλήματος και των προβλημάτων που απορρέουν από αυτό.
Οι απόψεις που δημοσιεύσαμε όλο αυτό το διάστημα δεν συμπίπτουν πάντα, αλλά αυτό ακριβώς τους δίνει και μια πρόσθετη αξία. Η απορία, η αναζήτηση, η αβεβαιότητα, η αμφιβολία, η διερεύνηση των δεδομένων χωρίς προκαταλήψεις είναι το πρώτο χαρακτηριστικό ενός έντιμου στοχαστή και ενός πραγματικά ελεύθερου ανθρώπου.
Γι' αυτόν ίσως τον λόγο η ανθολόγηση κειμένων που κρατάει σήμερα στα χέρια του ο αναγνώστης έχει μια διπλή σημασία. Πρώτον, την ολοκληρωμένη καταγραφή του προβληματισμού στην πρώτη του μορφή, ακριβώς όπως διατυπώθηκε εβδομάδα την εβδομάδα, μέσα από τις στήλες της εφημερίδας. Δεύτερον, την πολύπλευρη και εξαντλητική παρουσίαση του προβλήματος σε όλες του τις διαστάσεις και όλες του τις πλευρές. Με τους περιορισμούς αλλά και την γοητεία που προσδίδει στο εγχείρημα η παράμετρος ότι γράφτηκε και εξελίχθηκε εν θερμώ, μαζί με τα γεγονότα.
Τίτλος βιβλίου:Η νέα παγκόσμια αταξία
Υπότιτλος βιβλίου:Ανθολογία κειμένων
Εκδότης:Ερμής
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:9789603201359
Σειρά εκδότη:Νέες Εποχές
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2001
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες