Το κοινοτικό δίκαιο στην ελληνική νομολογία

Συλλογή αποφάσεων 1991 - 1995
Εκδότης:
Σάκκουλας Αντ. Ν.
Έτος:
2002
ISBN:
9789601506753
Σελίδες:
632
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το κοινοτικό δίκαιο στην ελληνική νομολογία
Τιμή εκδότη:€47,89
Η τιμή μας: €45,50
Το κοινοτικό δίκαιο στην ελληνική νομολογία
Η έκδοση αυτή, που περιλαμβάνει αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων των ετών 1991-1995 οι οποίες εφαρμόζουν κοινοτικό δίκαιο, έρχεται σε συνέχεια ενός πρώτου τόμου που αφορούσε την χρονική περίοδο 1981-1990. Η ύλη του παρόντος τόμου διαρθρώνεται, όπως ακριβώς και στον πρώτο τόμο. Καταρχήν δημοσιεύονται οι αποφάσεις, ταξινομημένες κατά δικαστήριο και κατά χρονολογική σειρά. Υπενθυμίζεται, ότι κάθε απόφαση ταυτίζεται με μία ένδειξη που αποτελείται από τρία στοιχεία. Το πρώτο στοιχείο, που συνίσταται σε ένα γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου, υποδηλώνει το Δικαστήριο. Το δεύτερο στοιχείο, που συνίσταται σε ένα λατινικό αριθμό, αντιστοιχεί σε μία υποδιαίρεση των δικαστηρίων ή των δικαστικών σχηματισμών. Το τρίτο στοιχείο, που συνίσταται σε έναν αραβικό αριθμό, υποδηλώνει τον αύξοντα αριθμό των αποφάσεων του παρόντος τόμου ακολουθεί κατά δικαστήριο και κατά δικαστικό σχηματισμό την αρίθμηση του πρώτου τόμου.
Στην συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση της δημοσίευσης των αποφάσεων, υπάρχουν δύο ευρετήρια, και πάλι όπως ακριβώς στον πρώτο τόμο. Το πρώτο είναι θεματικό, οργανωμένο κατά λήμματα, ενώ το δεύτερο νομοθετικό, το οποίο αναφέρεται σε διατάξεις της εθνικής και της κοινοτικής νομοθεσίας, καθώς και ορισμένων διεθνών συμβάσεων.
Πιστεύουμε ότι ο τόμος αυτός θα αποτελέσει, μαζί με τον προηγούμενο και τον τρίτο που θα ακολουθήσει, ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τον καθένα που ενδιαφέρεται για την εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου στην ελληνική έννομη τάξη.

Τίτλος βιβλίου:Το κοινοτικό δίκαιο στην ελληνική νομολογία
Υπότιτλος βιβλίου:Συλλογή αποφάσεων 1991 - 1995
Εκδότης:Σάκκουλας Αντ. Ν.
Συντελεστές βιβλίου:Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (Φορέας)
ISBN:9789601506753
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Σημείωση:Πρόλογος: Β. Σκουρής
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες