Γλώσσα Α΄δημοτικού

Εμπεδωτικές ασκήσεις
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2009
ISBN:
9789601630373
Σελίδες:
364
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γλώσσα Α΄δημοτικού
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Γλώσσα Α΄δημοτικού
Το παρόν βοήθημα, "Γλώσσα, εμπεδωτικές ασκήσεις", είναι μια πρωτότυπη και μεθοδική εργασία που καλύπτει με απλό και αποτελεσματικό τρόπο όλα τα γλωσσικά φαινόμενα που ορίζονται από το επίσημο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Απευθύνεται στους μαθητές της Α' τάξης δημοτικού, καθώς και στο συνάδελφο-δάσκαλο, ο οποίος θα βρει σ' αυτό εναλλακτικές προτάσεις για τη σωστή διδακτική προσέγγιση των γλωσσικών φαινόμενων, αλλά και μια πληθώρα ασκήσεων για την αποτελεσματική εμπέδωση αυτών.
Είναι οργανωμένο και δομημένο, σύμφωνα με την ύλη του σχολικού βιβλίου, σε 10 Ενότητες χωρισμένες σε 81 κεφάλαια και 12 Επαναληπτικά μαθήματα με επαναληπτικές ασκήσεις ειδικά σχεδιασμένες για πλήρη επανάληψη, αξιολόγηση και επανατροφοδότηση.
Σε κάθε Ενότητά του υπάρχουν ποικίλες γλωσσικές, γραμματικές, συντακτικές και ορθογραφικές ασκήσεις με μια χαρακτηριστική και δυναμική, συγχρόνως, δομή, που συνίσταται στο αρμονικό δέσιμο της γραμματικής με τη σύνταξη και την ορθογραφία.
Το περιεχόμενό του εμπλουτίζεται, ακόμη, με πρωτότυπες, δημιουργικές και εμπεδωτικές ασκήσεις, σταυρόλεξα, βεντάλιες κ.ά., που κεντρίζουν και ανανεώνουν συνεχώς το ενδιαφέρον του μαθητή, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν ένα ευχάριστο ψυχολογικό κλίμα απαραίτητο για την αποτελεσματική κατάκτηση της γνώσης.
Επιπλέον, περιέχει ποικίλες προγραφικές ασκήσεις, ασκήσεις γνωριμίας με τα φωνήεντα, επαναληπτικές ασκήσεις για τα συμπλέγματα, καλύπτοντας μ' αυτό τον τρόπο τις αδυναμίες του σχολικού βιβλίου.
Συνοδεύεται, ακόμη, και από εποπτικό υλικό-καρτέλες με αναλυτικές οδηγίες για την ορθή αξιοποίησή τους, για την εισαγωγή των μαθητών στο μηχανισμό της πρώτης ανάγνωσης και γραφής.
Ελπίζουμε πως η εργασία μας αυτή θα βοηθήσει σημαντικά το μαθητή της Α' τάξης, ακόμη και το μαθητή με μαθησιακά προβλήματα, να προσεγγίσει σωστά τα γλωσσικά φαινόμενα, να κατακτήσει αποτελεσματικά το μηχανισμό της πρώτης ανάγνωσης και γραφής και, κυρίως, να κατανοήσει και να εμπεδώσει απλά και σωστά τις θεμελιώδεις γραμματικές έννοιες και συντακτικές δομές της γλώσσας μας.

Καλή επιτυχία!
Ο συγγραφέας
Τίτλος βιβλίου:Γλώσσα Α΄δημοτικού
Υπότιτλος βιβλίου:Εμπεδωτικές ασκήσεις
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Καραγιάννης, Βασίλης, εκπαιδευτικός (Συγγραφέας)
Καλογερή Λίλα (Εικονογράφος)
Παπαδόπουλος, Ζαχαρίας (Εικονογράφος)
ISBN:9789601630373
Σειρά εκδότη:Βιβλία για την Εκπαίδευση
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2009
Σημείωση:Περιλαμβάνει καρτέλες πρώτης ανάγνωσης και ορθογραφίας.
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Σχολικά > Βοηθήματα > Α' Δημοτικού
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες