Orderly Ordeal

Εκδότης:
Cube Art Editions [ Κύβος Εκδόσεις Τέχνης ]
Έτος:
2008
ISBN:
9789609831819
Σελίδες:
47
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Orderly Ordeal
Τιμή εκδότη:€9,95
Η τιμή μας: €8,96
Orderly Ordeal
Τα έργα της Λέας Ρουσοπούλου έχουν έντονη προσωπικότητα και μαγνητίζουν το βλέμμα του θεατή, όσο κι αν είναι φτιαγμένα με ελάχιστα μέσα και με λιτή, λακωνική σύνθεση. Είτε είναι τοποθετημένα σε στήλες, όπως τα περισσότερα άλλα έργα της τα τελευταία χρόνια, είτε όχι, είναι συνθέσεις που αναδύουν μια κάθετη ανοδική τάση, μια αίσθηση καλοζυγιασμένης ισορροπίας.

Η πρώτη εντύπωση είναι πως πρόκειται για μια δέσμη από φωτεινές έγχρωμες τροχιές, μια δέσμη που άλλοτε φαντάζει σαν μεγεθυμένος πολύτιμος λίθος από κόσμημα, μια σύνθεση εμβληματική και επιβλητική, κι άλλοτε πάλι σαν μεγέθυνση από τον μικρόκοσμο της φυσικής, με διάφορα σωματίδια να διαγράφουν τροχιές γύρω από πυρήνες. Καμιά φορά πάλι έχει κανείς την αίσθηση ότι η καλλιτέχνης έχει καταγράψει ή μιμηθεί τις χιλιάδες ορμέμφυτες κινήσεις με τις οποίες ένα πουλί χτίζει τη φωλιά του. [...]

Χάρης Καμπουρίδης
Τίτλος βιβλίου:Orderly Ordeal
Εκδότης:Cube Art Editions [ Κύβος Εκδόσεις Τέχνης ]
Συντελεστές βιβλίου:Σαρόγλου, Ελένη (Επιμελητής)
Ρουσοπούλου, Λέα (Γλύπτης)
ISBN:9789609831819
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2008
Σημείωση:Κατάλογος της έκθεσης στην Αίθουσα Τέχνης Σκουφά, μεταξύ 29 Μαΐου - 5 Ιουνίου 2008. Εισαγωγή: Χάρης Καμπουρίδης, "Τάξη στο φωτεινό χάος: η εμβληματική γλυπτική της Λέας Ρουσοπούλου".
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ζωγραφική - Γλυπτική - Χαρακτική - Γραφικές Τέχνες
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ιστορία της Τέχνης
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες