Ξεχωριστοί άνθρωποι

Αντίσταση, εξέγερση και τζαζ
Εκδότης:
Θεμέλιο
Έτος:
2001
ISBN:
9789603102816
Σελίδες:
406
Ξεχωριστοί άνθρωποι
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ξεχωριστοί άνθρωποι
Ο Eric Hobsbawm καλύπτει την ιστορία των απλών εργαζομένων ανδρών και γυναικών από τα τέλη του 18ου αιώνα μέχρι σήμερα. Καλύπτει δε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως εργατικά ήθη και παραδόσεις· αναπαραστάσεις του άνδρα και της γυναίκας στα επαναστατικά κινήματα· η σχέση επανάστασης και σεξ· ο Mάης του ’68· η σχέση αγροτών και πολιτικής· οι κανόνες της βίας· η γιορτή της Πρωτομαγιάς· ο Πόλεμος του Bιετνάμ· η σχέση του σοσιαλισμού με την καλλιτεχνική πρωτοπορία, και πολλά άλλα. Tέλος, υπάρχουν σκέψεις σχετικά με την άνοδο και την παρακμή της τζαζ και άρθρα για κάποιες θρυλικές μορφές της –Kάουντ Mπέισι, Σίντνεϋ Mπεσέ και Nτιούκ Έλλινγκτον– και την τραγική τραγουδίστρια των μπλουζ Mπίλυ Xόλιντεϋ.
Όλα αυτά τα δοκίμια τα διατρέχει ένα παθιασμένο ενδιαφέρον για τις ζωές και τους αγώνες απλών ανδρών και γυναικών· ανθρώπων που είναι όλοι τους ξεχωριστοί.
Oι διεισδυτικές μελέτες του Eric Hobsbawm πάνω στην εργατική ιστορία και την κοινωνική διαμαρτυρία (γραμμένες ανάμεσα στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και τις αρχές της δεκαετίας του 1980) άνοιξαν ένα νέο πεδίο μελέτης και έθεσαν τα πρότυπα για μια ευρέως φάσματος, υποβλητική, κοφτερή ανάλυση.
Τίτλος βιβλίου:Ξεχωριστοί άνθρωποι
Υπότιτλος βιβλίου:Αντίσταση, εξέγερση και τζαζ
Τίτλος πρωτότυπου:Uncommon People
Εκδότης:Θεμέλιο
Συντελεστές βιβλίου:Hobsbawm, Eric John, 1917-2012 (Συγγραφέας)
Ματάλας, Παρασκευάς (Μεταφραστής)
ISBN:9789603102816
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες