Ο ναός και η στοά

Εκδότης:
Γκοβόστης
Έτος:
2002
ISBN:
9789602705940
Σελίδες:
429
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο ναός και η στοά
Τιμή εκδότη:€31,29
Η τιμή μας: €28,16
στο καλάθι
Ο ναός και η στοά
Σ' αυτή τη στοιχειωμένη διήγηση "ιστορικού μυστηρίου" ο Michael Baigent και ο Richard Leight, μας περιγράφουν τη διαφυγή των Ιπποτών του Ναού από την Ευρώπη του 1300μ.χ. στην αυλή του αφορισμένου Σκώτου βασιλιά Ρόμπερτ Μπρους.

Στη Σκωτία η ναϊτική κληρονομιά ριζώνει και συνεχίζεται από ένα δίκτυο οικογενειών ευγενικής γενιάς. Οι συγγραφείς μας μας περιγράφουν πόσο αυτή η κληρονομιά και ο Ελευθεροτεκτονισμός που προήλθε από αυτήν, δέθηκαν με την υπόθεση των Στιούαρτ. Περιγράφουν ακόμα τη γένεση του Ελευθεροτεκτονισμού μέσα από την επιβίωση των ναιτικών παραδόσεων, από τα ρεύματα της Ευρωπαϊκής Σκέψης, από το μυστηριώδες παρεκκλήσι του Ρόσλιν και από τη "Σκωτική Φρουρά" που την αποτελούσε μια ομάδα Σκώτων ευγενών-Σωματοφυλάκων των Γάλλων βασιλέων της εποχής.Τονίζεται ιδιαίτερα η συμβολή των Ελευθεροτεκτόνων στην αγγλική κοινωνία του 17ου και 18ου αιώνα και αποκαλύπτεται το πόσο τη βοήθησαν να αποφύγει μια γαλλικού στιλ επανάσταση.

Η επιρροή του Ελευθεροτεκτονισμού γίνεται πιο δραματική στην Αμερική, όπου μας παρουσιάζεται σαν ο παράγοντας-κλειδί στη σύσταση των Ηνωμένων Πολιτειών με την "ενσάρκωση" της ιδεώδους "Τεκτονικής Δημοκρατίας".
Τίτλος βιβλίου:Ο ναός και η στοά
Τίτλος πρωτότυπου:The Temple and the Lodge
Εκδότης:Γκοβόστης
Συντελεστές βιβλίου:Leigh, Richard (Συγγραφέας)
Baigent, Michael (Συγγραφέας)
Σκλάβος, Δημήτρης (Μεταφραστής)
Μπάλλας, Κωστής (Μεταφραστής)
Μπάλλας, Κωστής (Επιμελητής)
ISBN:9789602705940
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες