Ιστορίες για πέταμα
Μικρά ευθυμογραφήματα, μονόλογοι-πορτρέτα και καθημερινά στιγμιότυπα από τη ζωή της "αόρατης πόλης" της Χαθήνας. Φωνές τυχαίες στο πλήθος, ο Φώτης, ο Γιάννης, η Λίντα, ο Σλάβεκ, η Θεοδοσία, και μια σειρά χαρακτήρες της διπλανής πόρτας γίνονται ευδιάκριτοι για λίγο καθώς ξεπροβάλλουν μέσα από το νέφος της καθημερινότητας, καθένας χορεύοντας στο δικό του ρυθμό μες στη πολυγλωσσία της πρωτεύουσας.
Μπορεί κανείς να τους δει σαν σύντομα σκίτσα που αφηγούνται, μιλούν στο τηλέφωνο, κουτσομπολεύουν, διαμαρτύρονται, καθένας με το δικό του βιολί, και να γελάσει μαζί τους ή να τους συμπαθήσει. Ή καλύτερα και τα δύο. Άλλωστε ανάμεσά τους βρίσκεται και ο ίδιος - καθένας μας ένας ανώνυμος ήρωας στην κοινή γελοιογραφία.

Μάνος, Γιάννης
Ο Γιάννης Μάνος μεγάλωσε στην ευρύτερη περιοχή Ολύμπου, στην Βαλανίδα Ελλασόνας, και από τα μαθητικά του ακόμα χρόνια άρχισε ν' ασχολείται με την ποίηση και τη συγγραφή διηγημάτων. Έκανε σπουδές στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Λυκούργου Σταυράκου στο Τμήμα Εικονοληψίας και Φωτογραφίας. Το 1995 του απονεμήθηκε το Τιμητικό Δίπλωμα (Βραβείο Φωτογραφίας) στην Ετήσια Έκθεση Φωτογραφίας της Σχολής Σταυράκου. Από το 1997 άρχισε να εργάζεται ως Διευθυντής Φωτογραφίας σε μια σειρά ντοκιμαντέρ με θέμα τους βιότοπους και τα πουλιά της Ελλάδας καθώς και σε μια σειρά τουριστικών και λαογραφικών οδοιπορικών - ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μεγάλων ιδιωτικών ελληνικών και ξένων καναλιών. Επίσης έως σήμερα έχει συνεργαστεί ως εικονολήπτης με αρκετά τηλεοπτικά κανάλια σε γνωστές εκπομπές και σίριαλ. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια εκδόθηκαν 10 βιβλία του με λαογραφικό, μυθολογικό και λογοτεχνικό περιεχόμενο από μεγάλους εκδοτικούς οίκους, ενώ ανέβηκαν σε μεγάλες θεατρικές σκηνές και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τρία θεατρικά του έργα που τα υπογράφει μαζί με την Ιφιγένεια Γιαννοπούλου.