Τεχνικές ανάλυσης δεδομένων και λήψης αποφάσεων

Με χρήση Microsoft Excel
Εκδότης:
Παπασωτηρίου
Έτος:
2002
ISBN:
9789607530257
Σελίδες:
320
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τεχνικές ανάλυσης δεδομένων και λήψης αποφάσεων
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τεχνικές ανάλυσης δεδομένων και λήψης αποφάσεων
Το βιβλίο αποσκοπεί στην παρουσίαση κατάλληλων τεχνικών-εργαλείων της στατιστικής και της διοικητικής επιστήμης για την αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις. Περιλαμβάνει μια συλλογή χρήσιμων ποσοτικών μεθόδων με στόχο την ανάλυση δεδομένων και την υποστήριξη στη λήψη αποφάσεων.
Παρουσιάζονται μέθοδοι περιγραφής δεδομένων [στατιστικά μεγέθη, γραφικές παραστάσεις], συμπερασματολογίας [διαστήματα εμπιστοσύνης, έλεγχοι υποθέσεων], ανεύρεσης σχέσεων μεταξύ μεγεθών [ανάλυση παλινδρόμησης, ανάλυση χρονοσειρών], χρήσης της θεωρίας πιθανοτήτων στη λήψη αποφάσεων, τεχνικές αριστοποίησης, ανάλυσης δικτύων, πολυκριτηριακής λήψης αποφάσεων και τεχνικές προσομοίωσης Monte Carlo.
Οι θεωρητικές έννοιες παρουσιάζονται συνοπτικά στην αρχή κάθε κεφαλαίου ενώ η εκμάθηση των μεθόδων στηρίζεται στην επίλυση μιας σειράς πρακτικών προβλημάτων-παραδειγμάτων. Για την επίλυση των προβλημάτων χρησιμοποιείται το πακέτο διαχείρισης λογιστικών φύλλων Microsoft Excel.
Το κείμενο στηρίζεται στη διδακτική εμπειρία των συγγραφέων και στις παραδόσεις που ανέπτυξαν στα πλαίσια των μαθημάτων "Επίλυση Προβλημάτων με Η/Υ" και "Υπολογιστικές Μέθοδοι στη Λήψη Αποφάσεων" που διδάσκονται στο "Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτων" το οποίο διεξάγεται με τη συνεργασία του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.
Το συνοδευτικό CD περιλαμβάνει:
- Τα αρχεία πρακτικής εξάσκησης του βιβλίου.
- Το πρόγραμμα Microsoft Excel Viewer το οποίο επιτρέπει την επισκόπηση και εκτύπωση αρχείων του Excel.
- Μια σειρά προγραμμάτων περιορισμένης χρήσης (shareware), προσθέτων (add-ins) και φύλλων εργασίας για το Microsoft Excel σχετικά με το αντικείμενο του βιβλίου.
Τίτλος βιβλίου:Τεχνικές ανάλυσης δεδομένων και λήψης αποφάσεων
Υπότιτλος βιβλίου:Με χρήση Microsoft Excel
Περιέχει:CD-ROM
Εκδότης:Παπασωτηρίου
Συντελεστές βιβλίου:Ασημακόπουλος, Διονύσης Κ. (Συγγραφέας)
Αραμπατζής, Γεώργιος Κ., 1967- , χημικός μηχανικός (Συγγραφέας)
ISBN:9789607530257
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2002
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Πληροφορική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά > Στατιστική

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες