Αόρατη καρδιά

Εκδότης:
Κριτική
Έτος:
2002
ISBN:
9789602182840
Σελίδες:
261
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αόρατη καρδιά
Τιμή εκδότη:€9,95
Η τιμή μας: €8,96
Αόρατη καρδιά
Ο Σαμ Γκόρντον και η Λώρα Σίλβερ διδάσκουν σε μια ιδιωτική σχολή της Ουάσιγκτον. Στη Λώρα, που είναι φιλόλογος, κάνει εντύπωση ο συνάδελφός της καθηγητής, που έχει κρεμασμένη στην αίθουσα διδασκαλίας του ένα πορτραίτο του Adam Smith, πατέρα της οικονομικής επιστήμης, κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που τον πλησιάζει. Ο Σαμ από τη μεριά του δείχνει, αδιάφορος για τη νεαρή και νεόφερτη φιλόλογο, και εξοργίζεται με την αφέλειά της όταν του μιλάει για το ρόλο του Ινστιτούτου Καταναλωτών.
Ο Σαμ πιστεύει ότι οι περισσότερες κρατικές παρεμβάσεις είναι άχρηστες και κατά κανόνα επιζήμιες για την οικονομία. Η Λώρα προτιμάει σαφώς τα ποιήματα του Γουέρντσγουερθ απ'τη Wall Street Journal. Εκεί που ο Σαμ βλέπει "νικητές", εκείνη βλέπει θύματα. Ερωτεύονται αλλά συνεχίζουν να διαφωνούν γύρω από τις επιπτώσεις που έχουν οι ελεύθερες αγορές (χωρίς κρατική παρέμβαση) στην κοινωνική ευημερία.
Παράλληλα, στον κόσμο των επιχειρήσεων εκτυλίσσεται ένα σκάνδαλο με αυτουργό τον διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης επιχείρησης που φτάνει στη δικαιοσύνη, όπου τα επιχειρήματα που θα ακουστούν είναι παρόμοια.
Θεωρία και πράξη της οικονομικής λειτουργίας, δοσμένη με λογοτεχνικό και ψυχαγωγικό ύφος.
Τίτλος βιβλίου:Αόρατη καρδιά
Τίτλος πρωτότυπου:The invisible heart
Εκδότης:Κριτική
Συντελεστές βιβλίου:Roberts, Russel (Συγγραφέας)
Λάμπρου, Βίκυ (Μεταφραστής)
ISBN:9789602182840
Σειρά εκδότη:Εν Πλω
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2002
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες