Κοινωνία δικαιώματος (τ.4)

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2002
ISBN:
9789603013822
Σελίδες:
352
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Κοινωνία δικαιώματος
Τιμή εκδότη:€32,00
Η τιμή μας: €30,40
στο καλάθι
Κοινωνία δικαιώματος (τ.4)
Το βιβλίο αυτό για την κοινωνία δικαιώματος συνιστούσε αρχικώς τον τέταρτο τόμο του εγχειριδίου "Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο", που εξέδωσαν το 1992 οι καθηγητές Ιωάννης Δεληγιάννης και Παναγιώτης Κορνηλάκης. Γράφηκε αποκλειστικά από τον πρώτο από τους δύο συγγραφείς στο τέλος της επιστημονικής καριέρας του και συνιστά το προϊόν της μεταπτυχιακής διδασκαλίας του.
Η θεωρητική και πρακτική σημασία του θέματος είναι μεγάλη. Όπως
τόνιζε ο συγγραφέας στον πρόλογο της πρώτης έκδοσης του βιβλίου, "Οι ρυθμίσεις του Αστικού Κώδικα για την κοινωνία δικαιώματος, παρ' όλο που είναι διαρθρωμένες με επίκεντρο τις περιπτώσεις κοινωνίας, που έχουν ως αντικείμενο πράγματα, προσφέρονται, όντως, και λόγω του κοινωνικού πνεύματος που τις διακρίνει αλλά και λόγω της γενικότητας με την οποία είναι διατυπωμένες, στην αντιμετώπιση ποικίλων προβλημάτων που προκύπτουν στις καθημερινές συναλλαγές όσον αφορά και άλλες μορφές κοινωνιών που εξέρχονται από τα όρια του Αστικού Δικαίου και εμπίπτουν σε άλλους κλάδους, όπως το Εμπορικό Δίκαιο".
Η εξάντληση της έκδοσης εκείνης επέβαλε την ανατύπωση του βιβλίου, αποδεικνύοντας έτσι ότι η ώριμη νομική σκέψη του αείμνηστου καθηγητή Ι. Δεληγιάννη παραμένει πάντα επίκαιρη.
Τίτλος βιβλίου:Κοινωνία δικαιώματος
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Δεληγιάννης, Ιωάννης Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603013822
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Τόμος:4
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες