Στρατηγική διοίκηση επιχειρήσεων και αλλαγών

Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2002
ISBN:
9789600334494
Σελίδες:
234
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Στρατηγική διοίκηση επιχειρήσεων και αλλαγών
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Στρατηγική διοίκηση επιχειρήσεων και αλλαγών
Είναι εν γένει αποδεκτό ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται από φαινόμενα πολυπλοκότητας, αβεβαιότητας, αλληλεξάρτησης και αστάθειας. Και ότι οι ηγέτες και τα στελέχη των επιχειρήσεων καλούνται συχνά να αποφασίσουν, αλλά κυρίως να διοικήσουν ή να αλλάξουν τις επιχειρήσεις, μέσα σε μια ατμόσφαιραα και ένα ευρύτερο κλίμα ασάφειας και απροσδιοριστίας.
Το ίδιο συμβαίνει και με όλους εκείνους οι οποίοι επιχειρούν να πραγματοποιήσουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο χώρο της οικονομίας και της κοινωνίας. Βρίσκονται συνήθως μπροστά σε φαινόμενα και αντιδράσεις που δεν είχαν υπολογίσει ή βλέπουν τις αλλαγές που πραγματοποιούν να ξεπερνιούνται με ταχύτητα και τις ελπίδες για καλύτερα αποτελέσματα να διαψεύδονται στην πράξη.
Η στρατηγική διοίκηση ως αντίληψη αντιμετώπισης των προβλημάτων των επιχειρήσεων, αλλά και των αλλαγών και καταστάσεων γενικότερα, προέκυψε από την ανάγκη κατανόησης των δυσκολιών και των αποτυχιών που συνήθως παρουσιάζονται σε πρακτικό επίπεδο. Και υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων πρέπει να γίνεται μέσα σε ένα πλαίσιο όπου όλα τα δεδομένα -στατιστικά, αριθμητικά, παραμετρικά- αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης αντίληψης με χαρακτηριστικά πολυπλοκότητας και ασάφειας, η οποία δεν ενθαρρύνει τις γραμμικότητες, τις δυνατότητες στατιστικών προβλέψεων και τις απόψεις της κοινωνικής μηχανικής, ενώ, αντίθετα, αναδεικνύει τις διαστάσεις της δυναμικότητας των συστημάτων, τα εναλλακτικά σενάρια και τις αναστοχαστικές διαδικασίες και πράξεις. [...]
Τίτλος βιβλίου:Στρατηγική διοίκηση επιχειρήσεων και αλλαγών
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Παπούλιας, Δημήτρης Β. (Συγγραφέας)
Τσούκας, Χαρίδημος Κ. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789600334494
Σειρά εκδότη:Διοίκηση
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2002
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες