Ο αθάνατος γαϊδαράκος
Αγαπάμε περισσότερο ό,τι γνωρίζουμε καλύτερα. Με το σκεπτικό αυτό, τα δέκα βιβλία της σειράς "Το θαύμα του κόσμου" στόχο τους έχουν να μυήσουν τον αναγνώστη στην ποίηση του κόσμου: Η δημιουργία του Σύμπαντος, η εξέλιξη της ζωής, η ανακύκλωση, τα απολιθώματα, η μελλοντολογία, η αναπόσπαστη σχέση του ανθρώπου με τα φυτά, τα ζώα και, γενικότερα, το περιβάλλον του, όλα οδηγούν το παιδί στο να αναπτύξει καλύτερα το εσωτερικό δυναμικό του και να καλλιεργήσει δεσμούς αγάπης και κατανόησης για τον κόσμο. Κάθε βιβλίο της σειράς είναι εμπλουτισμένο με παιδαγωγικά σχεδιασμένες ασκήσεις, με υπεύθυνους την Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, και τους συνεργάτες της. Έτσι, θα μπορούσε να διδαχτεί μέσα στην τάξη ως συμπλήρωμα των σχολικών βιβλίων "Εμείς και ο Κόσμος". Αυτό είναι το όγδοο βιβλίο της σειράς και αναφέρεται στην ανακύκλωση της ζωής.
Τίτλος βιβλίου: | Ο αθάνατος γαϊδαράκος |
---|
Εκδότης: | Εκδόσεις Πατάκη |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Λοΐζου, Μάρω, 1940-2007 (Συγγραφέας) Βερούτσου, Κατερίνα (Εικονογράφος)
|
ISBN: | 9789601605418 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Βιβλία για Παιδιά και για Νέους: Παιδικά Βιβλία με Πολύχρωμη Εικονογράφηση | Σελίδες: | 43 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Νοέμβριος 2002 | Διαστάσεις: | 22x21 |
---|
Ηλικίες: | 8+ | Σειρά βιβλίων: | Βιβλία για Παιδιά και για Νέους: Παιδικά Βιβλία με Πολύχρωμη Εικονογράφηση |
Σημείωση: | Συμπληρωματικό υλικό με ασκήσεις κατανόησης και δημιουργικές δραστηριότητες: Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου, Τζίνα Καλογήρου. Βραβείο παιδικού βιβλίου περιοδικού "Διαβάζω", 2003. |
---|
Κατηγορίες: | Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία > Ηλικία 8+ |

Grimm, Jakob Ludwig
Ο Γιάκομπ Λούντβιχ Καρλ Γκριμ -ένας από τους αδελφούς Γκριμ- γεννήθηκε στο Χανάου το 1785 και πέθανε στο Βερολίνο το 1863. Σπούδασε νομικά αλλά ασχολήθηκε σοβαρά με τη φιλολογία. Σ' αυτό τον βοήθησε το γεγονός ότι εργάστηκε ως καθηγητής και βιβλιοθηκάριος πρώτα στο Κάσελ, μετά στο Γκέτινγκεν και, τέλος, στο Βερολίνο όπου τον κάλεσαν να συμμετάσχει στην Ακαδημία των Επιστημών. Ήταν πιο γνωστός απ' τον αδελφό του. Παρατηρητής και προσεκτικός ερευνητής μελέτησε επιστημονικά τη μυθολογία. Μέσα από τα παραμύθια του που μεταδίδονται προφορικά, συγκεντρώνει παλιές νουβέλες κάτω από το όνομα Παραμύθια για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που τον έκαναν διάσημο. Μαζί με τη Γερμανική Γραμματική, την Ιστορία της γερμανικής γλώσσας και το μεγαλοπρεπές Γερμανικό Λεξικό που εκδόθηκε μόνο ενμέρει, τα έργα του παραμένουν πολύτιμα για τη μελέτη της γερμανικής φιλολογίας. Σε όλα αυτά τα έργα είχε άξιο συνεργάτη τον αδελφό του, που τον ακολούθησε σε όλες του τις έρευνες και στον οποίο χρωστά την έκδοση των παραμυθιών του.