Διαχείριση έργου

Τεχνικές σχεδιασμού και ελέγχου
Εκδότης:
Κριτική
Έτος:
2002
ISBN:
9789602182895
Σελίδες:
525
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διαχείριση έργου
Τιμή εκδότη:€49,23
Η τιμή μας: €44,31
στο καλάθι
Διαχείριση έργου
Η ιστορική εξέλιξη του πολιτισμού και της ανθρώπινης κοινωνίας είναι συνυφασμένη με την υλοποίηση έργων, κατά τα οποία ανθρώπινοι και οικονομικοί πόροι οργανώνονται ώστε να παραχθεί συγκεκριμένο επωφελές αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα από το είδος του έργου και (έργο υποδομής, και ερευνητικό έργο στρατιωτική επιχείρηση, τραπεζικές διαδικασίες), η οργανωμένη προσέγγιση υλοποίησης του, δηλαδή η διαχείριση του έργου, είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Το βιβλίο ξεχωρίζει από τα περισσότερα βιβλία του είδους του τόσο λόγω της συγκροτημένης γνώσης στον τομέα του Project Management όσο και λόγω των τεχνικών που περιγράφει εκτενώς.

Εξετάζει τις τεχνικές της διαχείρισης έργου και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να σας εισάγει βήμα-βήμα στις πλέον πρόσφατες τεχνικές προγραμματισμού και ελέγχου, και ιδιαιτέρως σ' εκείνες που χρησιμοποιούνται από τα Λογισμικά προγράμματα διαχείρισης έργου και περιλαμβάνονται στον Κορμό γνώσης για τη διαχείριση έργου (PMBOK, 1996).

Κατά τα τελευταία 10 χρόνια, η διαχείριση έργου, ως επάγγελμα, επεκτάθηκε και εφαρμόστηκε σε ευρύ φάσμα μεγάλων και μικρών έργων. Ο κορμός γνώσης για τη διαχείριση έργου έχει αναθεωρηθεί και περιλαμβάνει πλέον 9 γνωστικές περιοχές, ενώ οι εργοδότες ενθαρρύνουν, ολοένα και περισσότερο, τα διευθυντικά τους στελέχη να αποκτήσουν επαγγελματική πιστοποίηση για τη διαχείριση έργου, προσόν συμβατό με το σύστημα διαχείρισης ποιότητας των εταιριών. Οι τεχνικές της διαχείρισης έργου χρησιμοποιούνται πλέον και εκτός των παραδοσιακών κλάδων, ενώ πολλές μεγάλες εταιρίες, στην προσπάθειά τους να διασπάσουν την εργασία τους σε μικρές και εύκολα διαχειρίσιμες μονάδες, έχουν υιοθετήσει την προσέγγιση της εργοκεντρικής διοίκησης (management-by-project).

Εξάλλου, η αδιάλειπτη υποστήριξη όλων των προτεινόμενων τεχνικών διαχείρισης έργου με παραδείγματα και ασκήσεις βοηθάει τον αναγνώστη που αναζητεί συγκεκριμένες λύσεις να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος που τον απασχολεί.

Επίσης, περιλαμβάνει:

Νέα κεφάλαια για τον κύκλο ζωής του έργου και τη διαχείριση κινδύνου

Πλήθος παραδειγμάτων και πρακτικές ασκήσεις

Τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο προγραμμάτων πληροφορικής που αφορούν τη Διαχείριση Έργου.
Τίτλος βιβλίου:Διαχείριση έργου
Υπότιτλος βιβλίου:Τεχνικές σχεδιασμού και ελέγχου
Τίτλος πρωτότυπου:Project Management, Planning and Control Techniques
Εκδότης:Κριτική
Συντελεστές βιβλίου:Burke, Rory (Συγγραφέας)
Γιαμαλίδου, Μαρία (Μεταφραστής)
ISBN:9789602182895
Σειρά εκδότη:Business / Management
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2002
Σημείωση:Πρόλογος: Σέργιος Λαμπρόπουλος
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες