Κεμάλ Ατατούρκ

Ο δρόμος προς τη Δύση
Εκδότης:
Τραυλός
Έτος:
2002
ISBN:
9789607990693
Σελίδες:
424
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κεμάλ Ατατούρκ
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Κεμάλ Ατατούρκ
Η επανεμφάνιση του ισλαμικού φανατισμού, το κουρδικό πρόβλημα -που παραμένει άλυτο- και η επιθυμία της Τουρκίας να ενταχθεί στους κόλπους της Ενωμένης Ευρώπης, επαναφέρουν τον Μουσταφά Κεμάλ στο προσκήνιο. Νικητής στα Δαρδανέλλια το 1915, ο άνθρωπος που αγωνίστηκε εναντίον των συμμαχικών δυνάμεων για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο επαναστάτης που καθαίρεσε τον τελευταίο Σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και εγκαθίδρυσε τη Δημοκρατία, είναι αδιαμφισβήτητα ο θεμελιωτής της σύγχρονης Τουρκίας.
Η τόλμη του άνδρα που κατάργησε το φέσι, αντικατέστησε τα αραβουργήματα του Κορανίου με τα 26 γράμματα του νέου τουρκικού αλφαβήτου, έφερε στην Τουρκία του αρότρου τον σιδηρόδρομο, περνά από τους δρόμους της Δύσης.
Χρειάστηκε να επιστρατεύσουμε ευφυία και επιδεξιότητα για να σκιαγραφήσουμε την ιστορία αυτού του συχνά ιδιόμορφου και ενίοτε αντιφατικού ατόμου: φιλήδονος και ταυτόχρονα εργασιομανής, σαγηνευτικός και ικανός στην περιπλάνηση του αντιπάλου, ένας μονάρχης που αναζητούσε μια ουτοπική δημοκρατία. Η ιστορία του Κεμάλ που παρουσιάζουμε, ιχνηλατεί τη συναρπαστική πορεία του προς την εξουσία. Ακόμη και σήμερα, αυτός ο γίγαντας του 20ου αιώνα εξακολουθεί να βρίσκεται στο κέντρο των προσδοκιών, των αντιφάσεων και των σπαραγμών ολόκληρου του μουσουλμανικού κόσμου, από το Μαρόκο έως το Ιράν.
Κεμάλ Ατατούρκ: ο επαναστάτης που ανέτρεψε τον τελευταίο Σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο οραματιστής που τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά του στους Συμμάχους, ο πατέρας της σύγχρονης Τουρκίας, ο άνθρωπος που κατόρθωσε να γιατρέψει τον "Μεγάλο Ασθενή"...
Ο συγγραφέας επιχειρεί να ακολουθήσει τα ίχνη μιας πολύπλοκης και συχνά αντιφατικής προσωπικότητας, της οποίας η αξία αναγνωρίζεται ακόμα και από τους "εχθρούς" της.
Τίτλος βιβλίου:Κεμάλ Ατατούρκ
Υπότιτλος βιβλίου:Ο δρόμος προς τη Δύση
Τίτλος πρωτότυπου:Kemal Ataturk, les chemins de l' Occident
Εκδότης:Τραυλός
Συντελεστές βιβλίου:Jevakhoff, Alexandre (Συγγραφέας)
Ζησίμου, Κατερίνα (Μεταφραστής)
ISBN:9789607990693
Σειρά εκδότη:Βιογραφίες
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες