Ιστορία του σουρρεαλισμού

Εκδότης:
Πλέθρον
Έτος:
2004
ISBN:
9789603481409
Σελίδες:
259
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιστορία του σουρρεαλισμού
Τιμή εκδότη:€20,50
Η τιμή μας: €18,45
στο καλάθι
Ιστορία του σουρρεαλισμού
Στην "Iστορία του σουρρεαλισμού" ο M. Nadeau περιγράφει όλη τη σουρρεαλιστική δραστηριότητα, με την επιθυμία να αντιπαρατεθεί με τα σπουδαιότερα καλλιτεχνικά, πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα εκείνης της εποχής. Aνιχνεύει τα αίτια δημιουργίας και ανόδου του σουρρεαλισμού στις δεκαετίες του 1920 και 1930, περιγράφει με αντικειμενικότητα την πορεία του κινήματος, τις συμπτώσεις και τις διαφορές των εκπρο-σώπων του, τις διαμάχες και τις έριδές τους καθώς και τους αρχικούς σκοπούς του κινήματος, που είχαν σαν αντικείμενο την κατάκτηση της ελευθερίας του καλλιτέχνη μαζί με μία γενικότερη επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας.
Όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο αυτό, ο σουρρεαλισμός είναι ίσως το σημαντικότερο κίνημα τέχνης του 20ού αιώνα και οι συγκαιρικές ή μεταγενέστερες επιδράσεις που άσκησε έχουν δημιουργήσει βαθιές ρίζες στην πολιτιστική ιστορία της εποχής μας.
H "Iστορία του σουρρεαλισμού" είναι ένα καθαρά ιστορικό έργο, στο οποίο το σουρρεαλιστικό κίνημα παρουσιάζεται με τις κινήσεις, τα λόγια και τα γραπτά των Mπρετόν, Tζαρά, Aπολλιναίρ, Aραγκόν, Eλυάρ, Zαρρύ, Πικάμπια....
Τίτλος βιβλίου:Ιστορία του σουρρεαλισμού
Τίτλος πρωτότυπου:Histoire de surréalisme
Εκδότης:Πλέθρον
Συντελεστές βιβλίου:Nadeau, Maurice (Συγγραφέας)
Παπαθανασοπούλου, Αλεξάνδρα (Μεταφραστής)
ISBN:9789603481409
Σειρά εκδότη:Θεωρία Λογοτεχνίας και Κριτικής
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ιστορία της Τέχνης
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες