Η τελευταία πράξη

Εκδότης:
Φυτράκη
Έτος:
2002
ISBN:
9789605352639
Σελίδες:
413
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η τελευταία πράξη
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η τελευταία πράξη
Νοέμβριος του 1984. Στο Αλαχαμπάντ, ιερή πόλη αλλά και λίκνο του Κινήματος για την Ανεξαρτησία όπως και σε ολόκληρη την Ινδία, ο λαός θρηνεί την Ίντιρα Γκάντι που δολοφονήθηκε λίγες μέρες νωρίτερα. Η εθνική αυτή τραγωδία φέρνει σε δραματική θέση την Γκούνγκα, μια νεαρή μεγαλοαστή από τη Βομβάη, η οποία, έχοντας βίαια αποκοπεί από το γεμάτο ρόδινες ψευδαισθήσεις σύμπαν των παιδικών της χρόνων, επισκέπτεται τη γιαγιά της, τη Νάνιμα, για να της ανακοινώσει μια είδηση που ενδέχεται να επηρεάσει αποφασιστικά το μέλλον της ίδιας και της οικογένειάς της.
Επαναστάτρια και ευάλωτη συγχρόνως, η Γκούνγκα εργάζεται ως δημοσιογράφος και έχει συνάψει ερωτικό δεσμό μ' έναν άντρα χωρισμένο και αρκετά μεγαλύτερό της, αψηφώντας την υποκριτική σεμνοτυφία του οικογενειακού της περιβάλλοντος και καταρρίπτοντας τα παραδοσιακά ταμπού με τα οποία είναι συνδεδεμένη η θέση της γυναίκας στην Ινδία. Παρ' όλα αυτά, θα χρειαστεί μια ολόκληρη εβδομάδα ώσπου να βρει το κουράγιο να ομολογήσει στη Νάνιμα την αλήθεια για τον εαυτό της και τη μητέρα της.
Πρόκειται για τη σκληρή αλλά και βαθιά ανθρώπινη ιστορία τριών γυναικών, η καθεμιά από τις οποίες εκπροσωπεί μια διαφορετική γενιά, και της αναπόφευκτης σύγκρουσης ανάμεσα στα πεπρωμένα τους, με φόντο τα κοινωνικά παράδοξα μιας χώρας που παραμένει δέσμια της βαριάς εθνικής κληρονομιάς και των παραδόσεών της, και την ίδια στιγμή παρασύρεται αναγκαστικά από το πνεύμα της εξέλιξης και του εκσυγχρονισμού.
Τίτλος βιβλίου:Η τελευταία πράξη
Τίτλος πρωτότυπου:The end play
Εκδότης:Φυτράκη
Συντελεστές βιβλίου:Mahindra, Indira (Συγγραφέας)
Χωρεάνθη, Μαρία Κ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789605352639
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες