Σχετικά με τον Σμιντ

Εκδότης:
Κοχλίας
Έτος:
2003
ISBN:
9789608228412
Σελίδες:
335
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σχετικά με τον Σμιντ
Εκτός κυκλοφορίας
Σχετικά με τον Σμιντ
Έπειτα από πολύχρονη, επιτυχημένη σταδιοδρομία, η ζωή του Άλμπερτ Σμιντ, ενός περήφανου, παραδοσιακού τζέντλεμαν και δικηγόρου της παλιάς σχολής, καταρρέει. Η γυναίκα του πεθαίνει. Οι πελάτες του στρέφονται προς τους νέους δικηγόρους, που εισβάλλουν σαν αρπακτικά. Όσο για τη σχέση με τη μοναχοκόρη του, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Η αγαπημένη του Σαρλότ γίνεται μια συνηθισμένη γιάπισσα και του ανακοινώνει ότι σκοπεύει να παντρευτεί κάποιον που ο πατέρας της δεν εγκρίνει καθόλου, για λόγους που δεν τολμά να ομολογήσει -ούτε στον ίδιο του τον εαυτό.
Σιγά σιγά οι μάσκες πέφτουν και τα προσχήματα καταρρέουν. Μέσα από τη σκόνη τους, ο "Σμίντης" ξετρυπώνει από τη γωνιά του, κάνει σχέδια για καινούρια ζωή και προσδοκά την αναγέννηση, ίσως και την ευτυχία...
Το μυθιστόρημα του Λούις Μπέγκλεϊ, με φόντο τη Νέα Υόρκη και τα αριστοκρατικά της περίχωρα, διανθισμένο με μαύρο χιούμορ κι έναν ερωτισμό που αιφνιδιάζει, ρίχνει μια ψυχρή, ανελέητη ματιά στη ζωή και τη νοοτροπία των κατοίκων της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ. Είναι μια τολμηρή περιγραφή της μοναξιάς, ένα δυνατό φως στα μύχια της ανθρώπινης ψυχής.

Τίτλος βιβλίου:Σχετικά με τον Σμιντ
Τίτλος πρωτότυπου:About Schmidt
Εκδότης:Κοχλίας
Συντελεστές βιβλίου:Begley, Louis (Συγγραφέας)
Αλεβίζου, Μαριλένα (Μεταφραστής)
ISBN:9789608228412
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2003
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες