Τα μαθηματικά και ο νεοελληνικός διαφωτισμός επί τουρκοκρατίας

Εκδότης:
Δίον
Έτος:
2002
ISBN:
9789608100336
Σελίδες:
418
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα μαθηματικά και ο νεοελληνικός διαφωτισμός επί τουρκοκρατίας
Τιμή εκδότη:€19,08
Η τιμή μας: €17,17
στο καλάθι
Τα μαθηματικά και ο νεοελληνικός διαφωτισμός επί τουρκοκρατίας
Τα Μαθηματικά και η Ηλιοκεντρική Θεωρία, βασικά συστατικά του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, έφεραν τους προοδευτικούς λογίους, αντιμέτωπους με το συντηρητικό κατεστημένο της εποχής και τη Μεγάλη Εκκλησία. Θύματα οι περισσότεροι της ιδεολογικής σύγκρουσης που ξέσπασε μεταξύ του Νεοελληνικού Διαφωτισμού και της Εκκλησιαστικής Συντήρησης, θέτουν με τον αγώνα τους τις βάσεις για την εισαγωγή της σύγχρονης επιστήμης στον ελληνικό χώρο και προετοιμάζουν τις συνειδήσεις των Ελλήνων για τη μεγάλη Ελληνική Επανάσταση και τη δημιουργία του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.
Στα 250 χρόνια που μεσολαβούν μέχρι τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας, ένα πλήθος Ελλήνων λογίων, διδάσκει, γράφει και μεταφράζει Μαθηματικά, όπως ο Μεθόδιος Ανθρακίτης, ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Νικηφόρος Θεοτόκης, ο Ιώσηπος Μοισιόδακας, ο Κωνσταντίνος Κούμας, ο Στέφανος Δούγκας, ο Θεόφιλος Καΐρης και τόσοι άλλοι.
Το βιβλίο απευθύνεται στο ευρύ κοινό και ακριβώς γι' αυτό το λόγο αποφεύγει συστηματικά και συνειδητά να "βαρύνει" το κείμενο με εξιδικευμένη μαθηματική ορολογία. Η μόνη προαπαιτούμενη μαθηματική γνώση για την απρόσκοπτη παρακολούθηση του βιβλίου είναι κάποια στοιχειωδέστατη μαθηματική ορολογία, κάτι που σήμερα σίγουρα αποτελεί κοινό κτήμα κάθε ενημερωμένου πολίτη.
Τίτλος βιβλίου:Τα μαθηματικά και ο νεοελληνικός διαφωτισμός επί τουρκοκρατίας
Εκδότης:Δίον
Συντελεστές βιβλίου:Λάμνης, Στέλιος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608100336
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες