Ταραγμένα χωρικά ύδατα

Για ένα νέο ρόλο
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2002
ISBN:
9789601405957
Σελίδες:
259
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ταραγμένα χωρικά ύδατα
Τιμή εκδότη:€14,78
Η τιμή μας: €13,30
Ταραγμένα χωρικά ύδατα
Η χάραξη Εθνικής Στρατηγικής, η δημιουργία Αποτελεσματικού Κράτους και η ανάπτυξη της Παλλαϊκής Άμυνας αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για βαθιές τομές στην εξωτερική μας πολιτική, την Άμυνα, την Ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος. Όλοι οι Έλληνες εξάλλου συμφωνούμε ότι σήμερα κάτι δεν πάει καλά και ότι σίγουρα κάτι θα πρέπει να γίνει.
Διαπίστωση και συμφωνία αισιοδοξίας, δεδομένης της μοίρας του τόπου ν' αντιδρά θετικά, όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.
Αυτή την αισιοδοξία και τις αντίστοιχες σωστές, κατά τη γνώμη μου, απαντήσεις προσπαθεί να παρουσιάσει η παρούσα έκδοση, φιλοδοξώντας ν' αποτελέσει εργαλείο έρευνας για όσους αναζητούν διεξόδους από το σημερινό τέλμα.
Η άρνηση της χώρας να συμβαδίσει με το αυταπόδεικτο βουλιάζει τον τόπο στην αβεβαιότητα της προχειρότητας και των ευκαιριακών επιλογών. Αυτή η κατάρα, που μας ακολουθεί σαν μοίρα και πεπρωμένο, μας αναγκάζει να παρακολουθούμε αδύναμοι και φοβισμένοι τις εξελίξεις, στη θέα ενός ταχύτατα μεταβαλλόμενου κόσμου.
Η επίκληση του ένδοξου παρελθόντος θα είχε αξία, αν συνοδευόταν από τις επιτεύξεις του σήμερα. Διαφορετικά φαντάζει σαν επικήδειος ψωροπερήφανων μικρών και αδύναμων ανθρώπων.
Οι οιωνοί είναι καλοί, αρκεί να πιστέψουμε στις δυνατότητες της χώρας και να σταθούμε όρθιοι, διατυπώνοντας ένα σύγχρονο λόγο, μπολιασμένοι με την ευαισθησία, τη φαντασία και τη διαχρονική ποιότητα του ελληνικού πνεύματος.

Τίτλος βιβλίου:Ταραγμένα χωρικά ύδατα
Υπότιτλος βιβλίου:Για ένα νέο ρόλο
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Γεωργακάκης, Χαράλαμπος (Συγγραφέας)
ISBN:9789601405957
Σειρά εκδότη:Ποικίλα Θέματα
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες