Η αφήγηση της αλυσοδεμένης γυναίκας

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2003
ISBN:
9789601407371
Σελίδες:
467
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η αφήγηση της αλυσοδεμένης γυναίκας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η αφήγηση της αλυσοδεμένης γυναίκας
Λίγα γεγονότα είναι τόσο συναρπαστικά όσο η ανακάλυψη ενός κρυμμένου θησαυρού. Μερικά χρόνια πριν, ο καθηγητής του Χάρβαρντ Χένρι Λούις Γκέιτς ο Νεότερος ανακάλυψε σε έναν πλειστηριασμό ένα χειρόγραφο δεμένο με ύφασμα, που έφερε τον τίτλο «Η Αφήγηση της Σκλάβας, από τη Χάνα Κραφτς, μια φυγάδα σκλάβα που δραπέτευσε πρόσφατα από τη Βόρεια Καρολίνα», γραμμένο γύρω στα 1850. Σπάνιο χειρόγραφο. Το μοναδικό στον κόσμο γραμμένο από γυναίκα σκλάβα και φυγάδα, που η συγγραφέας του το υπέγραψε με το όνομα Χάνα Κραφτς. Πρόκειται για τη διαφωτιστική μαρτυρία των ταπεινωτικών συνθηκών της δουλείας στην Αμερική, λίγο πριν από τον Εμφύλιο, μέσα από την αφήγηση της ηρωίδας, μιας δραπέτισσας σκλάβας.
Η Χάνα, μια μιγάδα σκλάβα, μαθαίνει κρυφά να διαβάζει και να γράφει. Ανακαλύπτοντας ένα φοβερό μυστικό, αποφασίζει να δραπετεύσει μαζί με τη νεαρή κυρία της, η οποία φαίνεται ότι κινδυνεύει το ίδιο, ίσως και περισσότερο. Τότε αρχίζει ένα ανελέητο κυνηγητό με κυνηγούς σκλάβων συνοδευόμενους από λυσσασμένα σκυλιά. Το να ξεφύγουν από αυτό το κυνηγητό είναι για τους κατατρεγμένους η ύστατη ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, για την πραγματοποίηση του ονείρου.
«Παρουσιάζοντας αυτά τα πραγματικά, χωρίς περιττά φτιασίδια γεγονότα σε ένα γενναιόδωρο κοινό, αισθάνομαι κάποια διστακτικότητα και αμφιβολία για τον εαυτό μου. Αναρωτιέμαι για εκατοστή φορά πώς θα γίνει δεκτό ένα λογοτεχνικό εγχείρημα που προέρχεται από μια τόσο ταπεινή κοινωνική τάξη. Κατάφερα άραγε να περιγράψω παραστατικά κάποιο από τα ιδιόμορφα χαρακτηριστικά αυτού του θεσμού, που η κατάρα του βαραίνει την πιο όμορφη γη που φωτίζει ο ήλιος; Κατάφερα να δείξω πώς καταστρέφει την ευτυχία τόσο της λευκής όσο και της μαύρης φυλής;»

Τίτλος βιβλίου:Η αφήγηση της αλυσοδεμένης γυναίκας
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:The bondwoman's narrative
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Crafts, Hannah (Συγγραφέας)
Λέκκου - Δάντου, Ρένα (Μεταφραστής)
Gates, Henry Louis Jr (Επιμελητής)
ISBN:9789601407371
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες