Παλιές φωτογραφίες, θαμμένα μυστικά

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Κοχλίας
Έτος:
2003
ISBN:
9789608228511
Σελίδες:
172
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Παλιές φωτογραφίες, θαμμένα μυστικά
Εκτός κυκλοφορίας
Παλιές φωτογραφίες, θαμμένα μυστικά
Ένας βιομήχανος, που ζει στην Αθήνα, βασανίζεται από παράξενα αλλά συγχρόνως και γοητευτικά όνειρα. Μια όμορφη γυναίκα, που δεν τη γνωρίζει, τον καλεί σ’ ένα μέρος που επίσης του είναι άγνωστο. Κάποια στιγμή αυτά τα όνειρα θα γίνουν έμμονη ιδέα, μέχρι που αποφασίζει, με την τύχη να του παίζει διάφορα παιχνίδια συμπτώσεων, να βρει αυτό το μέρος. Μια πανέμορφη λίμνη είναι η πυξίδα του. Τελικά ανακαλύπτει τη λίμνη σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό. Παράλληλα βρίσκει και τα πρώτα στοιχεία για την ύπαρξη της γυναίκας των ονείρων του. Μέσα από παλιές φωτογραφίες θα ανακαλύψει πως ο ίδιος και η μυστηριώδης γυναίκα δεν είναι ξένοι στο συγκεκριμένο χωριό. Ένα θαμμένο ημερολόγιο θα δώσει πολλές απαντήσεις σε δολοφονίες που έγιναν πριν από 60 χρόνια. Ένα αγόρι που δεν μπορεί να μιλήσει έχει τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.
Το μυθιστόρημα Παλιές φωτογραφίες, θαμμένα μυστικά έχει την πλοκή ενός θρίλερ και ο αναγνώστης παρακολουθεί μια ιστορία που εξελίσσεται με τέτοιο τρόπο, που τον ξαφνιάζει, καθώς οι ανατροπές είναι συνεχείς και το τέλος της αφήνει μια παράξενη γεύση αλλά και ένα ερώτημα. Ποια ήταν τελικά η πραγματικότητα;

Τίτλος βιβλίου:Παλιές φωτογραφίες, θαμμένα μυστικά
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Κοχλίας
Συντελεστές βιβλίου:Νικολάου, Αντώνης (Συγγραφέας)
ISBN:9789608228511
Σειρά εκδότη:Ελληνική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2003
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία

Μαρής Γιάννης

Μαρής Γιάννης
Ο Γιάννης Τσιριμώκος (ψευδ. Γιάννης Μαρής) [[1916-1979] γεννήθηκε στη Σκόπελο. Ο πατέρας του ήταν δικαστικός. Τα παιδικά του χρόνια τα έζησε στη Λαμία. Σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη. Προπολεμικά εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα ως διευθυντής υποκαταστήματος στην Αρναία Χαλκιδικής. Το 1943 βγήκε στο βουνό και εντάχθηκε στο ΕΑΜ. Ανήκε στη σοσιαλιστική αριστερά και στην ΕΛΔ (Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας), το κόμμα του Αλέξανδρου Σβώλου και του ξαδέλφου του Ηλία Τσιριμώκου. Μετά την απελευθέρωση εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Αρχικά στη Μάχη και στον Προοδευτικό Φιλελεύθερο και αργότερα στο συγκρότημα Μπότση (Ακρόπολις, Απογευματινή) και το περιοδικό Πρώτο. Ως συγγραφέας εμφανίστηκε το 1953 στο βραχύβιο περιοδικό Οικογένεια, δημοσιεύοντας με το πραγματικό του όνομα σε συνέχειες το αστυνομικό μυθιστόρημα Έγκλημα στο Κολωνάκι. Υπήρξε πολυγραφότατος. Θα ακολουθήσουν, πάντα σε συνέχειες, περισσότερα από εξήντα αστυνομικά μυθιστορήματα και νουβέλες, ενώ το σύνολο των αφηγημάτων του στον ημερήσιο τύπο, ιστορικών και αισθηματικών, ξεπερνάει τα εκατό. Τα υπογράφει ως Γιάννης Μαρής και έτσι πλέον θα μείνει γνωστός. Τα μυθιστορήματά του εκδίδονταν συχνά και σε πολλές άλλες εφημερίδες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού (ελληνόφωνο Τύπο της Αυστραλίας, Κύπρου, Λονδίνου, Κωνσταντινουπόλεως, Ν. Αφρικής κ.α.). Από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 τα αστυνομικά του μυθιστορήματα εκδίδονται και σε βιβλία από τις Εκδόσεις Ατλαντίδα-Πεχλιβανίδη και Περγαμηνή, κατά κανόνα με διαφορετικό τίτλο από τον αρχικό των εφημερίδων. Μέχρι το 1978 εκδόθηκαν σαρανταεννέα. Από το 2012 οι Εκδόσεις Άγρα εξέδωσαν οκτώ από τα αδημοσίευτα σε βιβλίο μυθιστορήματά του και δύο που είχαν κυκλοφορήσει βραχύβια από τις Εκδόσεις Περγαμηνή. Ο Γιάννης Μαρής ανανέωσε το αθηναϊκό ανάγνωσμα της εποχής συνδυάζοντας την ποιότητα με τη συναρπαστική πλοκή και έγινε ο θεμελιωτής του ελληνικού αστυνομικού μυθιστορήματος. Υπήρξε ένας από τους δημοφιλέστερους Έλληνες συγγραφείς των δεκαετιών 1950, 1960 και 1970. Ο Γιάννης Μαρής έγραψε επιπλέον το σενάριο είκοσι κινηματογραφικών ταινιών και ανέβασε δύο θεατρικά έργα. Το συγγραφικό έργο του Γιάννη Μαρή ήταν πάντα ενταγμένο στη δημοσιογραφική του δουλειά, που περιλάμβανε κινηματογραφική κριτική, έρευνες, συνεντεύξεις, ανταποκρίσεις και αποστολές στο εξωτερικό. Τελευταία του μυθιστορήματα είναι Η εξαφάνιση του Τζων Αυλακιώτη (1976) και Η απαγωγή (1978). Πέθανε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1979 λίγο μετά τη συνταξιοδότησή του. (Πηγή: "Εκδόσεις Άγρα", 2021)

Άλλα έργα του συγγραφέα:

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες