Η σκόνη της ημέρας

Μυθιστορία
Εκδότης:
Ιστός
Έτος:
2003
ISBN:
9789603201557
Σελίδες:
382
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η σκόνη της ημέρας
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
στο καλάθι
Η σκόνη της ημέρας
Μια ιστορία που αρχίζει μαζί με τον εικοστό αιώνα και τελειώνει σήμερα - ή μάλλον, δεν τελειώνει ποτέ: η γυναίκα που ξεκινάει το 1910 από την Αδριανούπολη, φτάνει στη Θράκη με πολλές ιστορίες να την ακολουθούν. Περνάει στη Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα μέσα από άλλες γυναίκες και τις δικές τους ιστορίες, με φόντο μια Ελλάδα που αλλάζει συνεχώς. Οι γυναίκες ερωτεύονται, κάνουν παιδιά, δουλεύουν, χωρίζουν, ζούνε και ανασαίνουν ενώ πίσω τους συμβαίνουν ανταλλαγές πληθυσμών, πόλεμοι, διαδηλώσεις, επαναστάσεις και εμφύλιοι.
Κάθε ιστορία εκτυλίσσεται μέσα σ' αυτό που λέμε "ιστορικό πλαίσιο", αλλά που στην πραγματικότητα είναι η ίδια η ζωή μας. Το πλαίσιο της ζωής μας είναι ιστορικό πάντοτε, γιατί όλα συμβαίνουν ενώ εμείς ερωτευόμαστε, χωρίζουμε, μαλώνουμε, μεγαλώνουμε και γενικότερα ζούμε. Ακριβώς όπως οι ηρωίδες της Σκόνης της Ημέρας
Αυτό που μένει είναι η ζωή: οι όμορφες μέρες, οι πιο φωτεινές, αυτές που θυμόμαστε μέχρι το τέλος. Γίνονται σκόνη βέβαια, γιατί τίποτε δεν αντέχει στο χρόνο, πόσο μάλλον μια ημέρα... αλλά μέσα από τη σκόνη της κάθε όμορφης μέρας γεννιέται κάτι άλλο, η επόμενη, μια σειρά από όμορφες μέρες που περιμένουν.
Κι αυτό, στο σύνολό του, είναι η Ιστορία μας.
Τίτλος βιβλίου:Η σκόνη της ημέρας
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστορία
Εκδότης:Ιστός
Συντελεστές βιβλίου:Ζουμπουλάκη, Μανίνα (Συγγραφέας)
ISBN:9789603201557
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2003
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες