Δημοκρατικός στρατός Ελλάδας

Βασικοί σταθμοί του αγώνα
Εκδότης:
Σύγχρονη Εποχή
Έτος:
2003
ISBN:
9789602249239
Σελίδες:
241
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δημοκρατικός στρατός Ελλάδας
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
στο καλάθι
Δημοκρατικός στρατός Ελλάδας
Τον Εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα τον επέβαλαν οι Αγγλοαμερικανοί για να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους στη Μεσόγειο και η κυρίαρχη τάξη της χώρας μας για να κρατηθεί στην εξουσία στηριζόμενη στις ξένες μεγάλες δυνάμεις.
Ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (ΔΣΕ) γεννήθηκε μέσα στο καμίνι του αγώνα ενάντια στις ξένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και την ντόπια αντίδραση. Ο ΔΣΕ ήταν λαογέννητος επαναστατικός στρατός, ήταν υπερασπιστής των συμφερόντων των εργατών, των αγροτών, του εργαζόμενου λαού. Ανεξάντλητη πηγή της δύναμής του ήταν η πίστη στα δίκαια ιδανικά του αγώνα για μια ανεξάρτητη, λαογέννητη και σοσιαλιστική Ελλάδα. Ο ΔΣΕ αγωνίστηκε με απαράμιλλη αυτοθυσία επί τρία χρόνια ενάντια στους Αγγλοαεμερικανούς και την εγχώρια ολιγαρχία. Η τρίχρονη εποποιΐα του ΔΣΕ αποτελεί αστείρευτη πηγή φρονιματισμού, είναι μια πολύτιμη εμπειρία που πρέπει να τη μελετάμε στη δύσκολη πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στη νέα τάξη πραγμάτων, στην καταπίεση και εκμετάλλευση, ενάντια στην υποτέλεια και το ραγιαδισμό, στο σημερινό αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για τη δημιουργία του Λαϊκού Μετώπου, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.
Οι μαχητές, οι μαχήτριες και τα στελέχη του ΔΣΕ μας άφησαν πλούσια παρακαταθήκη αξιών, ιδανικών και σκοπών, να αγωνιζόμαστε και να μην υποχωρούμε μπροστά στις δυσκολίες.
Τίτλος βιβλίου:Δημοκρατικός στρατός Ελλάδας
Υπότιτλος βιβλίου:Βασικοί σταθμοί του αγώνα
Εκδότης:Σύγχρονη Εποχή
Συντελεστές βιβλίου:Κυρίτσης, Νίκος (Συγγραφέας)
ISBN:9789602249239
Σειρά εκδότη:Μελέτες Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2003
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες