Δημόσια διοίκηση

Συγκριτική ανάλυση
Εκδότης:
Παπαζήσης
Έτος:
2003
ISBN:
9789600216509
Σελίδες:
489
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δημόσια διοίκηση
Τιμή εκδότη:€28,62
Η τιμή μας: €25,76
στο καλάθι
Δημόσια διοίκηση
Πώς λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες σε άλλες χώρες; Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στα συστήματα δημόσιας διοίκησης ορισμένων φιλελεύθερων δημοκρατιών που χαρακτηρίζονται από διαφορετικές διοικητικές πρακτικές και θέτει το ερώτημα σε ποια έκταση τα συστήματα αυτά συγκλίνουν στο πλαίσιο της διαδικασίας παγκοσμιοποίησης.
Από τη δεκαετία του 1980, εμφανίστηκαν στη δημόσια διοίκηση τάσεις εισαγωγής του ιδιωτικού μάνατζμεντ και ανάθεσης δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα. Το βιβλίο εξετάζει την έκταση στην οποία το "νέο δημόσιο μάνατζμεντ" έχει επιδράσει στις γραφειοκρατίες των επιμέρους χωρών. Διερευνά επίσης το ρόλο της δημόσιας διοίκησης στο ευρύτερο πολτικό σύστημα και στη λειτουργία της δημοκρατίας σε κάθε χώρα.
Σ' αυτό τον εύχρηστο τόμο καλύπτονται χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Σουηδία, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για βιβλίο που απευθύνεται στους φοιτητές πολιτικών επιστημών και δημόσιας διοίκησης όλων των επιπέδων και ιδιαίτερα σε εκείνους που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το θέμα.
Τίτλος βιβλίου:Δημόσια διοίκηση
Υπότιτλος βιβλίου:Συγκριτική ανάλυση
Τίτλος πρωτότυπου:Comparative public administration
Εκδότης:Παπαζήσης
Συντελεστές βιβλίου:Λύρα, Βίκυ (Μεταφραστής)
Μερκούρη, Αργυρώ (Μεταφραστής)
Chandler, J. A. (Επιμελητής)
Σπανού Καλλιόπη (Επιμελητής)
ISBN:9789600216509
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες