Σύνοψις χρονική

Εκδότης:
Κανάκη
Έτος:
2003
ISBN:
9789607420848
Σελίδες:
626
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σύνοψις χρονική
Τιμή εκδότη:€36,92
Η τιμή μας: €33,23
στο καλάθι
Σύνοψις χρονική
Η Σύνοψις Χρονική του Κωνσταντίνου Μανασσή (6.620 στίχοι), από κτίσεως κόσμου έως και το θάνατο του Νικηφόρου Γ' Βοτανειάτη (1081), είχε μεγάλη διάδοση από την εποχή που συνετέθη (μέσα 12ου αιώνα) έως και τον 18ο αιώνα, όπως προκύπτει από τα εκατό και πλέον χειρόγραφα που την διασώζουν. Τα χειρόγραφα αυτά και οι μεταξύ τους σχέσεις περιγράφονται αναλυτικά στην κριτική έκδοση της Χρονικής Συνόψεως (βλ. βιβλιογραφία, Lampsidis, κριτική έκδοση).
Ο παρών τόμος περιλαμβάνει: Εισαγωγή (βίος και χαρακτηρισμός του Κ. Μανασσή, περιεχόμενα και χαρακτηρισμός του χρονογραφικού έργου ως μιας κορυφαίας δημιουργίας της βυζαντινής χρονογραφίας), το βυζαντινό κείμενο, απόδοση στα νεοελληνικά, λίγα σχόλια, πραγματικά και άλλα και το απαραίτητο ευρετήριο κυρίων ονομάτων.
Έτσι οι Νεοέλληνες -αναγνώστες και φιλερευνητές- και οι σύγχρονοι ανά τον κόσμο, γνώστες και αναγνώστες του νεοελληνικού πεζού λόγου, θα έχουν για πρώτη φορά την ευχέρεια και την ευκαιρία να αποτιμήσουν μια βυζαντινή χρονογραφική καταγραφή σε πιστή απόδοση στη σύγχρονη γραφόμενη ελληνική γλώσσα.
Τίτλος βιβλίου:Σύνοψις χρονική
Εκδότης:Κανάκη
Συντελεστές βιβλίου:Μανασσής, Κωνσταντίνος (Συγγραφέας)
Λαμψίδης, Οδυσσεύς Α. (Μεταφραστής)
Τσουγκαράκης Δημήτρης Ι. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789607420848
Σειρά εκδότη:Κείμενα Βυζαντινής Ιστοριογραφίας
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2003
Σημείωση:Εισαγωγή, σχόλια, ευρετήριο: Οδυσσέας Λαμψίδης
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία > Βυζαντινή Γραμματεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες