Εκθέσεις Γ΄ γυμνασίου
Η παραγωγή λόγου, και μάλιστα του γραπτού, αποτελεί μία σύνθετη διαδικασία κατά την οποία κρίνεται η δεξιότητα του πομπού να χειρίζεται σωστά τη γλώσσα και να οργανώνει λογικά τις σκέψεις και τις ιδέες του, προκειμένου να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα, που είναι η επικοινωνία.
Η γνώση των δυνατοτήτων που προσφέρει η γλώσσα αλλά και η κριτική και η δημιουργική σκέψη αποτελούν προϋποθέσεις για ένα επιτυχημένο κείμενο και επομένως για μια επιτυχημένη επικοινωνία ανάμεσα στον πομπό και το δέκτη.
Τίτλος βιβλίου: | Εκθέσεις Γ΄ γυμνασίου |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Σύμφωνα με την ύλη του σχολικού βιβλίου |
---|
Εκδότης: | Σαββάλας |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Καλαβρουζιώτου, Δήμητρα (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789604230075 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Ιούνιος 2003 | Διαστάσεις: | 24x17 |
---|
Κατηγορίες: | Εκπαίδευση > Σχολικά > Βοηθήματα > Γ' Γυμνασίου |

Πανούσης Γιάννης Απ.
Ο Γιάννης Απ. Πανούσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Μεγάλωσε στον Κολωνό και στον Λόφο Σκουζέ. Σπούδασε στη Νομική Αθήνας [πτυχίο], στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών [πτυχίο] κι αναγορεύθηκε διδάκτωρ στο Πουατιέ της Γαλλίας [1978].
Δίδαξε ως καθηγητής εγκληματολογικά μαθήματα στη Νομική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης [1978-1997] και στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ [1997-2012]. Εξελέγη Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης [1997] και βουλευτής ΔΗΜΑΡ [2012-14].
Έχει δημοσιεύσει 20 βιβλία και 300 άρθρα εγκληματολογικού/ σωφρονιστικού περιεχομένου και συμμετείχε σε δεκάδες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και σε επιστημονικούς φορείς.
Με το ψευδώνυμο Γιάννης Απαρθινός έχει δημοσιεύσει 4 ποιητικές συλλογές [1975, 1977, 1978, 1984, εκδ. Διογένης] και μία [Μοιρόγραφτο] με το όνομά του [2018, εκδ. Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ] – συμμετέχει με 24 ποιήματα στο συλλογικό «4Χ4» [μαζί με Κ. Κρεμμύδα, Τρ. Κωτόπουλο και Ν. Φωτόπουλο] [εκδ. Α-Ω, 2021].
Έχει εκδώσει ένα θεωρητικό βιβλίο Δίκαιο και άδικο, αθώοι και ένοχοι, Καλό και Κακό στην αστυνομική μυθοπλασία [εκδ. Παπαζήσης, 2021], καθώς και ένα βιβλίο με αστυνομικά διηγήματα Ο Φάνης Κρέμος ανα-λύει κι επι-λύει αστυνομικά αινίγματα [εκδ. Κύφαντας, 2021].
(Πηγή: "Εκδόσεις Ι. Σιδέρης", 2022)