Το δίκαιο του διαδικτύου

Ηλεκτρονικές συμβάσεις: Πνευματική ιδιοκτησία: Προστασία προσωπικών δεδομένων: Κατοχύρωση και χρήση "domain name"
Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2003
ISBN:
9789603017516
Σελίδες:
377
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το δίκαιο του διαδικτύου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το δίκαιο του διαδικτύου
Η διεξαγωγή του ηλεκτρονικού εμπορίου, η αναγνώριση της ηλεκτρονικής υπογραφής και της ηλεκτρονικώς καταρτιζόμενης σύμβασης, η τέλεση αδικημάτων μέσω του διαδικτύου, η επιβολή φόρων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το εφαρμοστέο δίκαιο και η επίλυση των διαφορών, η παροχή υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο και η ευθύνη των παροχέων, η κατοχύρωση των domain names, η προστασία των προσωπικών δεδομένων και των δικαιωμάτων πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας στο νέο ψηφιακό περιβάλλον, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που απασχολούν ήδη τους συναλλασσομένους μέσω του διαδικτύου, αλλά και τους πολίτες, που ευλόγως αξιώνουν προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.
Η χωρίς χρονικούς, γεωγραφικούς ή άλλους περιορισμούς πρόσβαση όλων στην πληροφορία και η ραγδαία επέκτασή της υποχρεώνει τον νομοθέτη, εθνικό και παγκόσμιο, να ακολουθεί, ασθμαίνων, τον φρενήρη ρυθμό του διαδικτύου θεσμοθετώντας κανόνες υποχρεωτικής ισχύος.
Τι ισχύει όμως σήμερα; Πώς ρυθμίζονται τα θέματα αυτά; Προστατεύεται ο πολίτης και πόσο; Πώς αντιμετωπίζουν τα δικαστήρια τις διαφορές αυτές; Είναι ερωτήματα, στα οποία επιχειρεί ν’ απαντήσει ο συγγραφέας του έργου Θεόδωρος Σιδηρόπουλος αντλώντας επιχειρήματα και ερμηνευτικές προσεγγίσεις από την ελληνική και διεθνή πρακτική.
Στο τέλος του βιβλίου, που διαιρείται σε εφτά κεφάλαια, όσα και τα θέματα που συγκροτούν το δίκαιο του διαδικτύου, δημοσιεύονται χρήσιμα σχέδια συμβάσεων και αιτήσεων για τους χρήστες, ενώ στο τέλος κάθε κεφαλαίου παρατίθενται τα κείμενα των σχετικών νόμων, των π.δ. και των Κοινοτικών Οδηγιών.
Τίτλος βιβλίου:Το δίκαιο του διαδικτύου
Υπότιτλος βιβλίου:Ηλεκτρονικές συμβάσεις: Πνευματική ιδιοκτησία: Προστασία προσωπικών δεδομένων: Κατοχύρωση και χρήση "domain name"
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Σιδηρόπουλος, Θεόδωρος (Συγγραφέας)
ISBN:9789603017516
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες