Τα εν Αγίω όρει του Άθωνος Αγιάσματα

Εκδότης:
Μυγδονία
Έτος:
2008
ISBN:
9789607666826
Σελίδες:
231
Εξώφυλλο:
Πανόδετο
Τα εν Αγίω όρει του Άθωνος Αγιάσματα
Τιμή εκδότη:€31,80
Η τιμή μας: €30,21
Τα εν Αγίω όρει του Άθωνος Αγιάσματα
Στον κανόνα του Ακάθιστου Ύμνου ό Άγιος Ιωσήφ ο υμνογράφος αποκαλεί την Παναγία Τόπο Αγιάσματος της Δόξης. Το Άγιον Όρος ως κατ' εξοχήν κληρονομιά της Θεοτόκου είναι ολόκληρο ένα Αγίασμα όπου έζησαν ταπεινά και αθόρυβα απλοί μοναχοί και αγίασαν.
Κάθε Μοναστήρι στην ευρύτερη περιοχή του, στις Σκήτες και στα Κελλιά, έχει τόπους που σφραγίσθηκαν με τις θαυμαστές εμφανίσεις και επεμβάσεις της Παναγίας και των Αγίων και αποτελούν για όλους μας ανεξάντλητη πηγή αγιασμού. 'Ετσι βλέπει κανείς μοναχούς γέροντες και νέους να τιμούν τα αγιάσματα αυτά και να διηγούνται συγκινημένοι για "ξένα και παράδοξα", που έγιναν και γίνονται δια μέσου αυτών των αγιασμάτων στους ίδιους, στους ευλαβείς προσκυνητές, ακόμα και σε αυτούς που τα αμφισβητούν.
Ο αδελφός της Μονής μας Γέροντας Μάξιμος μετά από πολύχρονη προσπάθεια και κόπους κατόρθωσε να καταγράψη τα Αγιάσματα του Αγίου Όρους, αρκετά εκ των οποίων ήταν άγνωστα σε πολλούς. Η Παναγία και οι Αγιορείτες Όσιοι να τον ανταμείψουν για την διακονία του αυτή, και να του παρέχουν πάντα τα προς σωτηρίαν αιτήματα.
[...]
Ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ
Τίτλος βιβλίου:Τα εν Αγίω όρει του Άθωνος Αγιάσματα
Εκδότης:Μυγδονία
Συντελεστές βιβλίου:Μάξιμος, Μοναχός Ιβηρίτης (Συγγραφέας)
ISBN:9789607666826
Στοιχεία έκδοσης: 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Αρχιτεκτονικη, Τοπογραφία, Χαρτογραφία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες