Προσεισμική Κεφαλονιά

Εκδότης:
Εικών
Έτος:
2009
ISBN:
9789608777200
Σελίδες:
238
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Προσεισμική Κεφαλονιά
Τιμή εκδότη:€38,82
Η τιμή μας: €34,94
στο καλάθι
Προσεισμική Κεφαλονιά
Η αναπάντεχη επίσκεψη του σεισμού τον Αύγουστο του 1953 στην Κεφαλονιά δεν άφησε σχεδόν τίποτα απ' όσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου εικονίζονται. Άθελα τα μάτια της ψυχής γυρίζουν πίσω στις τρυφερές εικόνες. Εικόνες που άξαφνα χάθηκαν όταν ο βαθύς βρυχηθμός που ακούστηκε συνεπήρε μεμιάς στην αγκαλιά του τον πολιτισμό αιώνων.
Πενήντα χρόνια μετά τον καταστρεπτικό σεισμό, συγκεντρώθηκαν σε τούτο το λεύκωμα περισσότερες από 350 φωτογραφίες, σπάνια ντοκουμέντα και ιστορικές πληροφορίες, "ζωντανεύοντας" την Κεφαλονιά της περιόδου 1800-1953. Το παρελθόν του νησιού ανασύρεται από τη λήθη με την παρουσίαση όχι μόνο των τοπίων και των μνημείων αρχιτεκτονικής, αλλά και των ανθρώπων του και όλων όσων εκείνοι έζησαν· έθιμα, παθήματα, γεγονότα.
Ξεφυλλίζοντας αυτό το λεύκωμα ο χρόνος μοιάζει να σταματά... Οι σελίδες του συγκινούν τους παλαιότερους, πληροφορούν τους νεότερους και "ξεναγούν" τους επισκέπτες στην ιστορία της Κεφαλονιάς, ενώ μέσα από τις σύγχρονες φωτογραφίες απεικονίζεται η απαράμιλλη ομορφιά του νησιού, που τελικά ποτέ δεν χάθηκε...
Τίτλος βιβλίου:Προσεισμική Κεφαλονιά
Εκδότης:Εικών
Συντελεστές βιβλίου:Πουλάκη - Κατεβάτη, Διονυσία (Συγγραφέας)
ISBN:9789608777200
Στοιχεία έκδοσης: 2009
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες