Στη γροθιά του Σούπερμαν

Ο υπεράνθρωπος στην ανθρώπινη ιστορία και στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας: Στα κόμιξ, την παραλογοτεχνία, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο
Εκδότης:
Σύγχρονη Εποχή
Έτος:
2003
ISBN:
9789602249246
Σελίδες:
478
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Στη γροθιά του Σούπερμαν
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
στο καλάθι
Στη γροθιά του Σούπερμαν
Ο υπεράνθρωπος στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας έχει πλέον χίλια πρόσωπα: είναι ασφαλώς ο γνωστός Σούπερμαν με τη στολή στα χρώματα της αστερόεσσας. Είναι, όμως, επίσης ο μαυροντυμένος Μπάτμαν, ο ημίγυμνος Ράμπο, ο άψογος Τζέιμς Μπόντ, ο Ταρζάν, ο Ηρακλής και εκατοντάδες άλλοι, που τους διαβάζουμε στα κόμιξ ή στην παραλογοτεχνία και τους βλέπουμε σε κινούμενα σχέδια, σε τηλεοπτικές σειρές ή στον κινηματογράφο.
Περιέργως, το θέμα δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ ολοκληρωμένα στις δεκαετίες της ανάπτυξής του. Οι κάποιες κριτικές μελέτες που έχουν κατά καιρούς γραφτεί, κρίνουν κυρίως το περιεχόμενο αυτών των έργων μόνο από ηθική σκοπιά και μάλιστα, ορισμένες φορές, με διάθεση κολακείας απέναντι στην "κοινή γνώνη". Επίσης, δεν υπάρχει ούτε μια έρευνα που να δείχνει το είδος ή το μέγεθος της επίδρασης που αυτά τα έργα ασκούν στο κοινό τους.
Το σχετικό κενό προσπαθεί να καλύψει το παρόν βιβλίο, με την ελπίδα να φανεί χρήσιμο σε κείνη τη μερίδα των ανθρώπων που μελετούν την εξέλιξη του μύθου γενικά ή που ενδιαφέρονται για τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, την Αισθητική τους ή τον κοινωνικό τους ρόλο, τη σχέση τους με το παρελθόν της μυθοπλασίας κλπ.
Τίτλος βιβλίου:Στη γροθιά του Σούπερμαν
Υπότιτλος βιβλίου:Ο υπεράνθρωπος στην ανθρώπινη ιστορία και στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας: Στα κόμιξ, την παραλογοτεχνία, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο
Εκδότης:Σύγχρονη Εποχή
Συντελεστές βιβλίου:Λάμπρου, Αστέριος (Συγγραφέας)
ISBN:9789602249246
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2003
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > MME
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες