Τελική λύση

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2003
ISBN:
9789601408095
Σελίδες:
294
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τελική λύση
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τελική λύση
Στο κοντινό μέλλον η Κύπρος έχει ενοποιηθεί ξανά. Η τουρκοκυπριακή και η ελληνοκυπριακή κοινότητα έχουν ξεπεράσει τις αντιθέσεις τους και ζουν αρμονικά. Η Κύπρος έχει αποστρατιωτικοποιηθεί και αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον.
Όμως ο μεγάλος της γείτονας, η Τουρκία, δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή. Οι Τουρκοκύπριοι ξεφεύγουν από την κηδεμονία της και η Τουρκία χάνει την επιρροή της στη Μεγαλόνησο.
Ταυτόχρονα, η απόρριψη της Τουρκίας από την Ευρώπη έχει τινάξει στον αέρα την εύθραυστη εσωτερική ισορροπία της τουρκικής κοινωνίας. Η πολιτικοστρατιωτική ηγεσία της χώρας θέλει να δώσει ένα νέο όραμα στον τουρκικό λαό και να εκτρέψει την εσωτερική ένταση προς το εξωτερικό. Το όραμα που αντικαθιστά το ευρωπαϊκό όνειρο είναι η «αγνή», «καθαρή» επέκταση, διά της απόκτησης νέων εδαφών, και η Κύπρος είναι το ιδανικό μέρος από όπου η Τουρκία μπορεί να ξεκινήσει αυτή την εκστρατεία.
Εκεί λοιπόν που κανείς δεν το περιμένει, η Τουρκία εισβάλλει αιφνιδιαστικά στη Μεγαλόνησο με μια τεράστια αερομεταφερόμενη δύναμη. Μια φονική κουρτίνα σκεπάζει το κυπριακό έδαφος, αδρανοποιώντας κάθε αντίσταση μέσα σε μερικές ώρες. Όμως, ένας αστάθμητος παράγοντας τινάζει στον αέρα τα σχέδια των εισβολέων: Η απροθυμία των Κυπρίων να δεχτούν τη μοίρα τους...
Τίτλος βιβλίου:Τελική λύση
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Γρίβας, Κώστας (Συγγραφέας)
ISBN:9789601408095
Σειρά εκδότη:Ελληνική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες