Η πτώση των φύλ(λ)ων

Κείμενα-προτάσεις για το σεξισμό και τη βία
Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2002
ISBN:
9789609207805
Σελίδες:
157
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η πτώση των φύλ(λ)ων
Τιμή εκδότη:€8,16
Η τιμή μας: €7,34
στο καλάθι
Η πτώση των φύλ(λ)ων
Φθινόπωρο. Η εποχή που φθίνουν οι οπώρες. Όχι όμως και ο σεξισμός! Υπάρχει σεξισμός; Υφίστανται οι γυναίκες βία και κακοποίηση; Κυριαρχούν τα εγκλήματα φύλου; Παρέχονται ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης και στα δύο φύλα; Απαντήσεις υπάρχουν. Πρώτα όμως πρέπει να κατανοηθούν τα ερωτήματα και να καταγραφεί το μέγεθος αυτών των εγκληματικών πράξεων: Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τις απαντήσεις επειδή δεν αντιλαμβάνονται την ύπαρξη του προβλήματος. Οι λύσεις έχουν αξία μόνο αν γνωστοποιηθεί το πρόβλημα που δημιουργεί η πρακτική της ανισότητας.
Φθινόπωρο. Τα φύλ(λ)α κατρακυλούν νωχελικά μέσα στην κίτρινη σιωπή τους, για να εγκολπωθούν στην αγκαλιά της γης. Πτώσεις χλωμές και αναίμακτες. Η εκδρομή στις σχέσεις των φύλων απαιτεί πεζοπορία. Γιατί μέσα από το παράθυρο οι συγκρούσεις φαίνονται αδύναμες. Μόνο αν κυλιστείς στο παχύ στρώμα των φύλ(λ)ων ακούς τον ξερό κρότο που κάνουν όταν θρυμματίζονται. Λίγο πριν γίνουν απαραίτητο συστατικό του χώματος που θα τα ξαναγεννήσει.
Αιώνες τώρα παλεύουν τα φύλ(λ)α για το ανεμοσκόρπισμά τους και την εγκατάστασή τους σε σκούρο βρεγμένο χώμα. Είναι βρεγμένος ως την προκατάληψη ο σεξισμός! Η βία κατά των γυναικών στάζει καταρράκτες καθημερινών ιστοριών. Οι ομπρέλες όμως της άγνοιας είναι αδιάβροχες, πλαστικοποιημένες από το καλύτερο υλικό της αδιαφορίας. Η ανισότητα και ο σεξισμός που υφίστανται οι γυναίκες είναι αειθαλή δέντρα. Δε ρίχνουν ποτέ τα φύλ(λ)α τους. Δεν παραδίδονται στη γη. Κι έτσι δεν μπορούν να θρυμματιστούν εύκολα. Μπορούν όμως να τροφοδοτηθούν με νερό, από τα υπόγεια ύδατα των καταγγελιών και των ανατροπών! Ευτυχώς, αυτά τα νερά ούτε αρχίζουν ούτε και τελειώνουν εδώ. Δροσίζουν γύρω γύρω όλο τον πλανήτη.
Τίτλος βιβλίου:Η πτώση των φύλ(λ)ων
Υπότιτλος βιβλίου:Κείμενα-προτάσεις για το σεξισμό και τη βία
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Γκόβα, Ελευθερία (Επιμελητής)
ISBN:9789609207805
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2002
Σημείωση:Κεντρική διάθεση: Ελευθερία Γκόβα, τηλ.: 694 5141425.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες