Η τέχνη της απάτης

Ο ανθρώπινος παράγοντας στην ασφάλεια
Εκδότης:
Ωκεανίδα
Έτος:
2003
ISBN:
9789604103126
Σελίδες:
645
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η τέχνη της απάτης
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η τέχνη της απάτης
Τι θα μπορούσε να μας διδάξει ο μεγαλύτερος χάκερ όλων των εποχών, ένας άνθρωπος που συνελήφθη για πρώτη φορά στα 17 του και πέρασε χρόνια στη φυλακή; Ποια είναι η "τέχνη" του; Και πρέπει να είναι κανείς επίδοξος απατεώνας για να διαβάσει αυτό το βιβλίο;
Ο Κέβιν Μίτνικ παρουσιάζει εδώ αληθινές ιστορίες εξαπάτησης ανθρώπων, παραβίασης ηλεκτρονικών προγραμμάτων και διείσδυσης σε αρχεία. Πίσω απ' αυτά υπάρχει ένα μήνυμα: η "κοινωνική μηχανική" και το χάκινγκ δεν είναι παρά η προσπάθεια κάποιου να ελέγξει τη σκέψη ενός άλλου, να τον εξαπατήσει, με κίνητρο το όφελος ή και την απλή διασκέδαση.
Το πνευματικό παιχνίδι της εξαπάτησης δεν αφορά μόνο τους υπολογιστές και τις επικοινωνίες. Έχει να κάνει με την παρόρμηση να κοιτάξουμε μέσ' από μια κλειδωμένη πόρτα, να ικανοποιήσουμε την περιέργειά μας, ν' αποκτήσουμε (παράνομα) εξουσία πάνω στους άλλους.
Μ' αυτό το βιβλίο ο πρώην κυβερνο-παράνομος Μίτνικ "επανορθώνει": μοιράζεται μαζί μας την τεράστια πείρα του, μας συμβουλεύει πώς να θωρακίσουμε την εύθραυστη ασφάλειά μας, πώς να προστατευτούμε όχι από τις επιθέσεις των χάκερ, αλλά από έναν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο - την ανθρώπινη φύση.
Τίτλος βιβλίου:Η τέχνη της απάτης
Υπότιτλος βιβλίου:Ο ανθρώπινος παράγοντας στην ασφάλεια
Τίτλος πρωτότυπου:The art of deception: Controlling the human element of security
Εκδότης:Ωκεανίδα
Συντελεστές βιβλίου:Mitnick, Kevin D. (Συγγραφέας)
Simon, William L. (Συγγραφέας)
Καρατζάς, Λεωνίδας (Μεταφραστής)
ISBN:9789604103126
Σειρά εκδότη:Η Περιπέτεια του Ανθρώπου
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2003
Κατηγορίες:Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες