Σεμίραμις η βασίλισσα της Βαβυλώνας

Εκδότης:
Κοχλίας
Έτος:
2003
ISBN:
9789608228665
Σελίδες:
455
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σεμίραμις η βασίλισσα της Βαβυλώνας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Σεμίραμις η βασίλισσα της Βαβυλώνας
Τον 9o αιώνα π.X. στη Μεσοποταμία βασίλευε η πανέμορφη Σεμίραμις. Αλλόκοτη μοίρα τής είχαν επιφυλάξει οι θεοί. Από ταπεινή όμηρος των Ασσυρίων έγινε σύζυγος του βασιλιά τους. Αυτή η μυθική βασίλισσα, που εμπνεύστηκε και δημιούργησε τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας πριν από 3.000 χρόνια, χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη των ανθρώπων.
Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Χώρα ανάμεσα στους Δυο Ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη, στον τόπο όπου γεννήθηκε η γραφή και εμφανίστηκαν οι πρώτες πόλεις - κράτη. Έρωτες, πόλεμοι και προδοσίες συνθέτουν το υφάδι ενός κόσμου όπου οι άνθρωποι μοιάζουν να φτιάχτηκαν αποκλειστικά για να υπηρετούν τους θεούς...
Η Σεμίραμις, σε πρώτο πρόσωπο, ξεδιπλώνει το νήμα του πολυτάραχου βίου της. Μέσα από τις αναταραχές της εποχής, τους πολέμους και τις ραδιουργίες αλλά και τα θαύματα που έκρυβε ο αρχαίος κόσμος, ξεπηδά η εντυπωσιακή προσωπικότητα μιας αιχμάλωτης που η μοίρα την προόριζε να γίνει βασίλισσα. Όλη η ιστορική πορεία της ηγέτιδας της Βαβυλώνας μέσα από εντυπωσιακή γραφή και πλούσια ιστορικά στοιχεία, που μας ξεναγούν και μας αποκαλύπτουν έναν τόπο μαγικό, παραμυθένιο αλλά συνάμα σκοτεινό και επικίνδυνο.
Τίτλος βιβλίου:Σεμίραμις η βασίλισσα της Βαβυλώνας
Τίτλος πρωτότυπου:Moi, Sémiramis, reine de Babylone
Εκδότης:Κοχλίας
Συντελεστές βιβλίου:Paris, Alain (Συγγραφέας)
Σιγάλα, Ασπασία (Μεταφραστής)
ISBN:9789608228665
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2003
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Ιστορικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες