Μαύρη θάλασσα

Λίκνο πολιτισμού και βαρβαρότητας
Εκδότης:
Ωκεανίδα
Έτος:
2003
ISBN:
9789604103133
Σελίδες:
537
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μαύρη θάλασσα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Μαύρη θάλασσα
Το βιβλίο του Βρετανού δημοσιογράφου Νηλ Άσερσον είναι ένα πρωτότυπο, καλογραμμένο και γοητευτικό ανάγνωσμα για μια μεγάλη εσωτερική θάλασσα, για την ευρωπαϊκή ιστορία από την εποχή τού Ηρόδοτου έως την κατάρρευση του κομμουνισμού και τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων. "Προσπάθησα να βρω μια δική μου σκοπιά, από την οποία να μπορέσω να εξετάσω τον κλασικό κόσμο όχι σαν τυπικός Ελληνορωμαίος -ή σαν μαθητής που στριμώχνεται σε κάποια μεταβικτοριανή εκδοχή του ελληνορωμαϊκού πνεύματος-, αλλά σαν ένας υποψιασμένος ξένος", αναφέρει στον Πρόλογό του ο συγγραφέας. "΄Ηθελα να είμαι το αντίστοιχο ενός μοναχού που έγραφε στίχους στα λατινικά ή ενός επίφοβου Σκύθη που ταξίδευε με τα απολύτως απαραίτητα χωρίς να στεριώνει πουθενά".
Βιβλίο γεμάτο λεπτομερέστατες περιγραφές και παρατηρήσεις για την ακμή και την παρακμή παράξενων λαών και πολιτισμών, αλλά και συναρπαστικές ιστορίες, είτε πρόκειται για ένα σκοτεινό Έλληνα ρήτορα του 2ου μ.Χ. αιώνα είτε για μια γοητευτική Πολωνέζα κατάσκοπο τα χρόνια του εθνικισμού.
Ο Άσερσον, σαν άλλος Ηρόδοτος, ξαναζωντανεύει το παρελθόν της Μαύρης Θάλασσας και προσδίδει ακόμη και σε καθημερινούς ανθρώπους και τόπους ξεχωριστή λάμψη, μαγεία και μια δόση μυστηρίου.
Τίτλος βιβλίου:Μαύρη θάλασσα
Υπότιτλος βιβλίου:Λίκνο πολιτισμού και βαρβαρότητας
Τίτλος πρωτότυπου:Black sea: The birthplace of civilisation and barbarism
Εκδότης:Ωκεανίδα
Συντελεστές βιβλίου:Ascherson, Neal (Συγγραφέας)
Καρατζάς, Λεωνίδας (Μεταφραστής)
ISBN:9789604103133
Σειρά εκδότη:Η Περιπέτεια του Ανθρώπου
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2003
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες