Η διαμόρφωση των συμβάσεων

Κριτήρια και τεχνική διαμόρφωσης: Το σταθερό περιεχόμενο της σύμβασης: Οι πρόδρομοι της σύμβασης και η μετέωρη σύμβαση: Οι πρωτογενείς υποχρεώσεις: Η εξασφάλιση από κινδύνους: Η σύμβαση και οι σχέσεις με τρίτους
Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2003
ISBN:
9789603017929
Σελίδες:
329
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η διαμόρφωση των συμβάσεων
Τιμή εκδότη:€36,00
Η τιμή μας: €34,20
Η διαμόρφωση των συμβάσεων
Οι απαιτήσεις των σύγχρονων συναλλαγών αυξάνουν θεαματικά τη ζήτηση για συμβουλευτικές νομικές υπηρεσίες. Σε αυτό το πλαίσιο κάθε επιχείρηση και ο νομικός σύμβουλός της καλούνται σχεδόν καθημερινά να διαμορφώσουν και να διαπραγματευθούν συμβάσεις. Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα αν και πώς μπορεί η διαμόρφωση των συμβάσεων να αναλυθεί σε επιμέρους βήματα. Το έργο αυτό βασίστηκε στην αξιοποίηση τόσο της επιστημονικής συζήτησης όσο και της συναλλακτικής πρακτικής. Η ανάλυση ξεκινά από την εκάστοτε συναλλακτική ανάγκη και καταλήγει σε παράδειγμα ή πρόταση για την ικανοποίησή της. Η μελέτη πραγματεύεται κοινά προβλήματα της διαμόρφωσης των συμβάσεων γενικά. Αντλεί εξάλλου τα παραδείγματά της από διάφορες κατηγορίες συμβάσεων (δανειακές, κατασκευαστικές, εταιρικές, παροχής διαφημιστικών ή νομικών υπηρεσιών κλπ.).
Ο συγγραφέας εκθέτει μια σειρά κριτηρίων για τη διαμόρφωση των συμβάσεων. Αναλύει ζητήματα, που αναφέρονται στην τεχνική της διαμόρφωσης των συμβάσεων, με έμφαση στη συμβατική γλώσσα και δομή. Εκθέτει κριτικά το περιεχόμενο και τη λειτουργία τυποποιημένων όρων, που χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε σύμβαση. Ο συγγραφέας ασχολείται επίσης αναλυτικά με την προβληματική της διαμόρφωσης συμφωνιών, που προηγούνται της σύναψης μιας σύμβασης (MoUs’, προσύμφωνα κλπ.). Ιδιαίτερες σκέψεις αφιερώνονται επίσης στη διαμόρφωση των αιρέσεων. Αναλύονται ακόμα η τεχνική προσδιορισμού των πρωτογενών υποχρεώσεων από τη σύμβαση και τα μέσα για τη διαφοροποίηση της έντασης και του περιεχομένου τέτοιων υποχρεώσεων. Αναλυτικά αναπτύσσεται εξάλλου η προβληματική της εξασφάλισης των συμβαλλομένων από κινδύνους κατά τη λειτουργία της σύμβασης. Εκτίθενται, τέλος, προβλήματα για τη διαμόρφωση των συμβάσεων, που προκύπτουν από την αλληλεπίδρασή τους με άλλες, υφιστάμενες ή μελλοντικές συμβατικές σχέσεις.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κατά πρώτο λόγο στο νομικό της σύμβασης, δικηγόρο και συμβολαιογράφο. Η θεματολογία του μπορεί να ενδιαφέρει επίσης το δικαστή και τον πληρεξούσιο δικηγόρο, που θέλουν να κατανοήσουν μια ήδη καταρτισμένη σύμβαση. Θα μπορούσε ακόμα να σταθεί χρήσιμο και στον ίδιο τον υποψήφιο συμβαλλόμενο ή στον (οικονομικό, τεχνικό κ.ο.κ.) σύμβουλό του.
Τίτλος βιβλίου:Η διαμόρφωση των συμβάσεων
Υπότιτλος βιβλίου:Κριτήρια και τεχνική διαμόρφωσης: Το σταθερό περιεχόμενο της σύμβασης: Οι πρόδρομοι της σύμβασης και η μετέωρη σύμβαση: Οι πρωτογενείς υποχρεώσεις: Η εξασφάλιση από κινδύνους: Η σύμβαση και οι σχέσεις με τρίτους
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Λιάππης, Δημήτρης Χ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603017929
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες