Εταιρική διακυβέρνηση

Διεθνής εμπειρία, ελληνική πραγματικότητα
Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2003
ISBN:
9789603017677
Σελίδες:
674
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εταιρική διακυβέρνηση
Τιμή εκδότη:€85,00
Η τιμή μας: €80,75
Εταιρική διακυβέρνηση
Το βιβλίο επιχειρεί μία συνολική προσέγγιση της εταιρικής διακυβέρνησης ως συστήματος οργάνωσης της εξουσίας στην ανώνυμη εταιρία. Η προσέγγιση έχει ως βάση τη διεθνή διάσταση του ζητήματος, όπως διαμορφώνεται σταδιακά ιδίως στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία.
Το ελληνικό σύστημα εταιρικής διακυβέρνησης του ν. 3016/2002, αναλύεται διεξοδικά μέσα από αυτό το πλαίσιο, με συχνή αναφορά και στη λοιπή σχετική νομοθεσία. Οι αναλύσεις δεν περιορίζονται στη διοίκηση της εταιρίας, αλλά επεκτείνονται και στη δραστηριοποίηση των μετόχων, στα όρια που διαγράφει η ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και στο ρόλο του ελεγκτή των οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας, όπως διαγράφεται από τον πρόσφατο ν. 3148/2003. Ιδιαίτερο βάρος δίδεται στην ανάμιξη των θεσμικών επενδυτών στη διαδικασία λήψης των εταιρικών αποφάσεων όπως και στο διάλογο μεταξύ των φορέων εξουσίας στην εταιρία.
Η αναγκαία ένταξη του ελληνικού συστήματος στο πλαίσιο που δημιουργείται στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης οδηγεί και σε εκτεταμένες αξιολογήσεις της διαδικασίας εναρμονισμού των εθνικών νομοθεσιών, στον τομέα του εταιρικού και του λογιστικού δικαίου, η οποία καθίσταται επίκαιρη με το πρόσφατο σχέδιο δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό του εταιρικού δικαίου. Ιδιαίτερη σημασία λαμβάνουν, για τον εφαρμοστή του δικαίου της ανώνυμης εταιρίας, ιδίως οι αναλύσεις των υποχρεώσεων της εταιρίας και των οργάνων της, μέσα από ένα καθεστώς διαφάνειας, αλλά και της ευθύνης των φορέων εξουσίας μέσα στην εταιρία, μέσα από την προοπτική της βέλτιστης οργάνωσης της εταιρίας και του τρόπου λειτουργίας της.
Τίτλος βιβλίου:Εταιρική διακυβέρνηση
Υπότιτλος βιβλίου:Διεθνής εμπειρία, ελληνική πραγματικότητα
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Μούζουλας, Σπήλιος Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603017677
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες