Με το βήμα της Ευρώπης

Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2003
ISBN:
9789600336412
Σελίδες:
231
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Με το βήμα της Ευρώπης
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
στο καλάθι
Με το βήμα της Ευρώπης
Εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση. Ο "αντίπαλος" και οι "σύμμαχοι" ήταν ορατοί. Κοινωνική συνοχή, ανάπτυξη, ισότιμη θέση στους ισχυρούς του κόσμου, εξάλειψη περιφερειακών ανισοτήτων. Οι "σύμμαχοι" εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι, αλλά ο "αντίπαλος" είναι ορατός και γι' αυτό πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμος. Παγκοσμιοποίηση - απελευθέρωση αγορών - διάρρηξη κοινωνικού ιστού - κοινωνικός και ατομικός απομονωτισμός - μεγιστοποίηση οικονομικών ανισοτήτων.
Η απάντηση για τον εθνικό στόχο έρχεται μέσα από την εξυγίανση της οικονομίας, τη θεσμική και αναπτυξιακή ενίσχυση των υποδομών της χώρας και τη δημιουργία ισχυρού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης. Τα εργαλεία είναι συγκεκριμένα, και μόνο αν τα χρησιμοποιήσεις συστηματικά, επίμονα και με ρήξεις όπου χρειάζεται, μπορείς να προσθέσεις χρήσιμα κομμάτια στην πορεία για το στόχο.
Η πρόκληση να μετασχηματίσεις ένα υπουργείο Υποθέσεων σε υπουργείο Πολιτικής και 'Εργων, για την καθημερινότητα του πολίτη, την άσκηση περιφερειακής αναπτυξιακής πολιτικής, την ενίσχυση του γεωοικονομικού ρόλου της χώρας και την απελευθέρωση αγορών, είναι μεγάλη.
Το αποτέλεσμα επιχειρείται να χωρέσει στις σελίδες ενός βιβλίου.
Τίτλος βιβλίου:Με το βήμα της Ευρώπης
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Βερελής, Χρίστος (Συγγραφέας)
ISBN:9789600336412
Σειρά εκδότη:Δοκίμια
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2003
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες