Ηρόδοτος+

Για διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας: Εμπλουτισμένη με στοιχεία ιστορίας, πολιτισμού, αρχαιολογίας και βασισμένη σε κείμενα του Ηροδότου
Εκδότης:
Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου
Έτος:
2002
ISBN:
9789608191181
Ηρόδοτος+
Τιμή εκδότη:€20,85
Η τιμή μας: €18,77
στο καλάθι
Ηρόδοτος+
Το λογισμικό "Ηρόδοτος+" ανήκει στην σειρά CD-ROM "Θύμησις" που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου. Mε κεντρικό άξονα και αφετηρία κείμενα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, η σειρά στοχεύει στην διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας με στοιχεία ιστορίας, πολιτισμού και αρχαιολογίας.
Μέσα από τον "Ηρόδοτο+" ο μαθητής κατανοεί την ιστορική συνέχεια και την διαχρονική εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας, ενεργοποιείται απέναντι στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών, εξοικειώνεται με νέους τρόπους παρουσίασης της γνώσης και μπορεί να στηρίξει την εκπαίδευσή του στην αρχαία γλώσσα πάνω στην γνώση της νέας ελληνικής. Η εισαγωγή έντονης πολιτιστικής διάστασης στην διδασκαλία αρχαίων ελληνικών και η έμφαση στην διαθεματική προσέγγιση της διδασκαλίας αρχαίων κειμένων είναι δύο σημαντικά χαρακτηριστικά του λογισμικού.
Το λογισμικό καλύπτει τις ενότητες: Κροίσος και Σόλων, ο Νείλος και η Αίγυπτος, το Μαντείο της Δωδώνης και των Δελφών, Η ναυμαχία της Σαλαμίνας και η μάχη των Θερμοπυλών.
Πλήθος εικαστικού υλικού (μουσειακά ευρήματα, αναπαραστάσεις μουσείων και βιντεοσκοπήσεις, εικονικές αναπαραστάσεις μαχών) υποστηρίζει τις ενότητες αυτές.
Η παρουσίαση βασίζεται σε αποσπάσματα των Ιστοριών του μεγάλου αρχαίου Έλληνα ιστορικού. Το αρχαίο κείμενο, πλήρως σχολιασμένο ως προς την μορφολογία των λέξεων, συνοδεύεται από πρωτότυπη απόδοση στα νέα ελληνικά. Υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης των δύο κειμένων με χρήση της τεχνικής των παραλλήλων, στοιχισμένων και ομιλούντων κειμένων την οποία έχει αναπτύξει το ΙΕΛ.
Κάθε κείμενο συνοδεύεται από σύντομες γλωσσικές παρατηρήσεις, καθώς και από ασκήσεις που υποβοηθούν στην εμπέδωση της ύλης.
Το λογισμικό "Ηρόδοτος+" μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για αυτοδιδασκαλία όσο και για καθοδηγούμενη διδασκαλία στο Γυμνάσιο.
Τίτλος βιβλίου:Ηρόδοτος+ (CD-ROM)
Υπότιτλος βιβλίου:Για διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας: Εμπλουτισμένη με στοιχεία ιστορίας, πολιτισμού, αρχαιολογίας και βασισμένη σε κείμενα του Ηροδότου
Εκδότης:Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου
Συντελεστές βιβλίου:Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (Συγγραφέας)
ISBN:9789608191181
Σειρά εκδότη:Θύμησις
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες