Τα ελληνικά ζώα χάνονται

Άλογα, σκύλοι, αγροτικά: Ένας άγνωστος θησαυρός στο δρόμο του αφανισμού
Εκδότης:
Ζήτρος
Έτος:
2003
ISBN:
9789608437012
Σελίδες:
92
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Τα ελληνικά ζώα χάνονται
Τιμή εκδότη:€15,91
Η τιμή μας: €14,32
στο καλάθι
Τα ελληνικά ζώα χάνονται
Μια έρευνα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "οδοιπορικό" ανάμεσα στα απομεινάρια των οικόσιτων ελληνικών ζώων, τα οποία σήμερα αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο εξαφάνισης. Στην Ελλάδα έχουμε το προνόμιο να επιζούν ακόμα φυλές αλόγων που οι πρόγονοί τους έτρεχαν στις αρχαίες Ολυμπιάδες. Άλογα που έγιναν τα "μοντέλα" για τα ανάγλυφα του Παρθενώνα. Απόγονοι του Θεσσαλικού αλόγου το οποίο κατάγεται από τον Βουκεφάλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και από τους μυθικούς Κενταύρους που αποτελούσαν το αήττητο θεσσαλικό ιππικό. Επιζούν πανάρχαιοι σκύλοι που αναφέρονται στον Όμηρο και σε άλλους αρχαίους συγγραφείς ενώ απεικονίζονται σε αγάλματα και ανάγλυφα. Τέλος, υπάρχουν αρχέγονα παραγωγικά ζώα (βοοειδή, αιγοπρόβατα κλπ.) που δεν έχουν εκφυλιστεί από τις σύγχρονες κτηνοτροφικές μεθόδους.
Η Ελλάδα, διασώζοντας τις ελληνικές φυλές, μπορεί να αξιοποιήσει την ιδιαίτερα προνομιακή θέση της αν το πράξει εγκαίρως. Και η Ολυμπιάδα του 2004 ίσως να είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία.
Στο βιβλίο περιέχονται συνεντεύξεις καθηγητών, απόψεις ειδικών, παλιές μαρτυρίες, βιβλιογραφικά αποσπάσματα και καταγραφή των προσπαθειών που γίνονται για αντιστροφή της αρνητικής εξέλιξης.
Στόχος του βιβλίου είναι η ευαισθητοποίηση μέσα από την ενημέρωση, ώστε τόσο ο αρμόδιος όσο και ο απλός πολίτης να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάσωση αυτών των ζωντανών μνημείων που αποτελούν εθνική περιουσία.
Τίτλος βιβλίου:Τα ελληνικά ζώα χάνονται
Υπότιτλος βιβλίου:Άλογα, σκύλοι, αγροτικά: Ένας άγνωστος θησαυρός στο δρόμο του αφανισμού
Εκδότης:Ζήτρος
Συντελεστές βιβλίου:Πλασσαρά, Κατερίνα (Συγγραφέας)
ISBN:9789608437012
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2003
Σημείωση:Πρόλογος: Θεόδωρος Πάγκαλος.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωπονία, Βοτανικές Επιστήμες, Ζωολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες