Οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα

Εκδότης:
Σαββάλας
Έτος:
2003
ISBN:
9789604231188
Σελίδες:
48
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα
Τιμή εκδότη:€7,70
Η τιμή μας: €6,93
στο καλάθι
Οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα
Ο κόσμος της αρχαίας Ελλάδας πάντα ενδιέφερε αλλά και συνάμα ενέπνεε μελετητές από τη χώρα μας και όλο τον κόσμο. Το βιβλίο "Οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα" πραγματεύεται τη θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα, το κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής αλλά και τη στάση που οι άντρες είχαν διαμορφώσει ως κυρίαρχο φύλο. Η ζωή των γυναικών, όπως θα διαπιστώσετε από την ανάγνωση του βιβλίου, ήταν σκληρή. Δεν επιτρεπόταν η δραστηριοποίηση στον δημόσιο βίο. Ακόμα και σε πόλεις όπως η Σπάρτη όπου υπήρχε μεγαλύτερη ελευθερία, οι γυναίκες εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε κατώτερη και σαφώς μειονεκτικότερη θέση από τους άντρες. Δεν λάμβαναν μόρφωση, αλλά προετοιμάζονταν να γίνουν καλές σύζυγοι και νοικοκυρές , όπως και καλές μάνες που θα γεννούσαν υγιείς γιους οι οποίοι με τη σειρά τους θα έφερναν δόξα και πλούτη στο σπίτι.
Μέσα στο βιβλίο θα βρείτε επίσης πληροφορίες για την εργασία εκτός σπιτιού, την ψυχαγωγία και τις ενδυμασίες στην αρχαία Ελλάδα. Ακόμα σε επιμέρους ενότητες θα βρείτε στοιχεία για τις Μοίρες, τις γυναικείες θεότητες, τα μυστικά της ομορφιάς των γυναικών της εποχής, τη συμμετοχή των γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες, τις τραγικές γυναικείες μορφές, τις διάσημες γυναίκες και τους θηλυκούς ταραξίες καθώς και τους μύθους που δημιουργήθηκαν γύρω από το όνομά τους.
Μέσα στο βιβλίο τέλος περιλαμβάνεται χρονολογικός πίνακας, γλωσσάριο, ευρετήριο και προτεινόμενη βιβλιογραφία.
Η σειρά "Ο κόσμος των αρχαίων Ελλήνων" προσφέρει στους μικρούς αναγνώστες την ευκαιρία να γνωρίσουν την αρχαία Ελλάδα. Το κάθε βιβλίο εστιάζει σ’ ένα συγκεκριμένο θέμα, ερευνώντας τη ζωή αυτών των γοητευτικών ανθρώπων και παρουσιάζοντας τις ιδέες, τις πεποιθήσεις και τις εμπειρίες τους.
Τίτλος βιβλίου:Οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα
Τίτλος πρωτότυπου:Ancient Greek women
Εκδότης:Σαββάλας
Συντελεστές βιβλίου:Middleton, Haydn (Συγγραφέας)
Σιδέρη, Κωνσταντίνα (Μεταφραστής)
ISBN:9789604231188
Σειρά εκδότη:Ο Κόσμος των Αρχαίων Ελλήνων
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Γνώσεων > Κόσμος
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες