Ο εκπαιδευτικός και το αναλυτικό πρόγραμμα

Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2004
ISBN:
9789603756361
Σελίδες:
525
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο εκπαιδευτικός και το αναλυτικό πρόγραμμα
Τιμή εκδότη:€25,36
Η τιμή μας: €22,82
Ο εκπαιδευτικός και το αναλυτικό πρόγραμμα
Τα 54 κείμενα του βιβλίου αυτού αποτελούν μέρος από τις εισηγήσεις που έγιναν στο 5ο ετήσιο συνέδριο με διεθνή συμμετοχή της Μονάδας Μεθοδολογίας και Προγραμμάτων Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το συνέδριο αυτό έγινε στις 9-11 Μαΐου 2003, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με την παρουσία 800 συνέδρων.
Με το βιβλίο αυτό γίνεται μια απόπειρα επικαιροποίησης ελληνικών κυρίως προσεγγίσεων αναφορικά με το αναλυτικό πρόγραμμα, μαζί με τις προσεγγίσεις δύο επώνυμων ξένων ερευνητών.
Συχνά οι πολιτικοί βιάζονται, επιδιώκουν το γρήγορο αποτέλεσμα και θεωρούν ότι το αναλυτικό πρόγραμμα αποτελεί προνομιακό χώρο για εύκολο έργο βιτρίνας. Δεν είναι λίγες οι φορές που αυτό τους καθιστά μαθητευόμενους μάγους, καθώς πολύ συχνά μικρή σχέση έχουν με τη σχολική εκπαίδευση και τα προβλήματά της. Αργά ή γρήγορα βέβαια αποτυπώνονται η όποια προχειρότητα και βιασύνη με τις οποίες αναπτύσσεται το αναλυτικό πρόγραμμα εξαιτίας της συνθετότητας, της πολυπλοκότητας και της σπουδαιότητάς του.
Καιρός είναι να υιοθετηθούν κριτήρια για το αναλυτικό πρόγραμμα περισσότερο εκπαιδευτικά, στηριγμένα θεωρητικά και μεθοδολογικά, κοντά στην καθημερινότητα του εκπαιδευτικού και των μαθητών, σε μια εποχή που το σχολείο, είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε, είναι αναγκασμένο να αλλάξει μέσα από την ώσμωση της κοινωνίας στην οποία λειτουργεί και οραματίζεται.
Τίτλος βιβλίου:Ο εκπαιδευτικός και το αναλυτικό πρόγραμμα
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Μπαγάκης, Γιώργος (Επιμελητής)
ISBN:9789603756361
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2004
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες