Πολιτισμός και φυσική επιλογή (τ.1)

Εκδότης:
Αρσενίδης
Έτος:
2008
ISBN:
9789602531969
Σελίδες:
331
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πολιτισμός και φυσική επιλογή
Τιμή εκδότη:€23,32
Η τιμή μας: €20,99
στο καλάθι
Πολιτισμός και φυσική επιλογή (τ.1)
"Μεταφυσική του Έρωτα... Αδεξιότητα και ανεπάρκεια των φιλοσόφων, όσων μιλήσανε για τον Έρωτα".
Η παραπάνω διαπίστωση του Α. Σοπενάουερ ισχύει για όλες τις αφηρημένες έννοιες της φιλοσοφίας. Χιλιάδες βιβλία περιγράφουν, αναλύουν και ορίζουν τη ζωή και το θάνατο, τον πολιτισμό, τη θρησκεία, την τέχνη, τη γλώσσα, την ψυχή, αλλά παραμένει η "αδεξιότητα και η ανεπάρκεια των φιλοσόφων, όσων μίλησαν για..." οτιδήποτε!

Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι "η επισήμανση της αναγκαιότητας και η εξήγηση των γεγονότων" και δεν είναι η "επαναδιατύπωση των γεγονότων" (όπως πολύ ωραία χρησιμοποιεί την έκφραση ο Δαρβίνος), είναι η εξήγηση του γύρω κόσμου χωρίς νόμους, σκοπούς, κανόνες, θεωρίες, αίτια και αποτελέσματα, παρά μόνο με την σκέψη και την καθομιλουμένη γλώσσα, απαλλαγμένη από παγιωμένες "επιστημονικές" και "φιλοσοφικές" έννοιες.

Το βιβλίο ξεκινά από τη δημιουργία του κόσμου και φθάνει στον ανθρώπινο (και όχι μόνο) πολιτισμό. Με ελάχιστους, αλλά σαφείς ορισμούς, εξηγείται όλος ο γύρω κόσμος.

Το βιβλίο δεν προσπαθεί να πείσει τον αναγνώστη για την ορθότητα των απόψεών του. Προσπαθεί να διεγείρει την κριτική σκέψη, παραθέτοντας και τις αντίθετες απόψεις.
Τίτλος βιβλίου:Πολιτισμός και φυσική επιλογή
Εκδότης:Αρσενίδης
Συντελεστές βιβλίου:Μαρίτσας, Κωνσταντίνος Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602531969
Σειρά εκδότη:Φιλοσοφία
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2008
Τόμος:1
Κατηγορίες:Ιστορία
Ιστορία > Ιστορικό Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες