Η κοινωνία της αναψυχής

Η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου στις διακοπές μέσα από τον συγκερασμό τουρισμού και αθλητισμού
Εκδότης:
Interbooks
Έτος:
2002
ISBN:
9789603901129
Σελίδες:
225
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η κοινωνία της αναψυχής
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η κοινωνία της αναψυχής
Η συμπλήρωση μιας δωδεκαετίας από την πρώτη έκδοση της "Κοινωνίας της Αναψυχής: ο συγκερασμός τουρισμού και αθλητισμού μπροστά στο 2000" οδήγησε σ' αυτήν την δεύτερη έκδοση της που φέρει ως υπότιτλο "η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου στις διακοπές μέσα από τον συγκερασμό τουρισμού και αθλητισμού". Στο μεσολαβήσαν χρονικό διάστημα υπήρξε μια σειρά σημαντικών αλλαγών των δεδομένων στο χώρο τόσον του τουρισμού όσον και του αθλητισμού, που επέτεινε την αναγκαιότητα αυτής της συγγραφής και συγκεκριμένα:
-Η επέκταση του επιστημονικού πεδίου της Κοινωνιολογίας και της Ψυχολογίας στο χώρο του τουρισμού μέσα από την έρευνα της κοινωνιολογίας της εργασίας και του ελεύθερου χρόνου και την έρευνα της ψυχολογίας της εργασίας και του ελεύθερου χρόνου.
-Η είσοδος στο λεξιλόγιο - κυρίως όμως στην καθημερινή ζωή -μιας σειράς εννοιών, όπως λ.χ. η αναψυχή, η ψυχαγωγία, ο ελεύθερος χρόνος, η άθληση, η διασκέδαση και η ψυχαγωγία, το life style, κ.ο.κ. οι οποίες -άλλαξαν- τον τρόπο ζωής των σύγχρονων πολιτών στον ανεπτυγμένο κόσμο.
-Η δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών για την κάλυψη αυτών των νέων αναγκών, που γέννησε η αναζήτηση της αναψυχής, της ψυχαγωγίας, της άθλησης και του life style στην εποχή μας.
-To αυξημένο επαγγελματικό ενδιαφέρον από την πλευρά των σύγχρονων τουριστικών (ιδίως των ξενοδοχειακών) επιχειρήσεων, που βλέπουν στην αναψυχή ή μέσα από την ψυχαγωγία και την άθληση των πελατών τους, ένα ευρύ πεδίο διεύρυνσης της επαγγελματικής τους ύλης.
-Η διαπίστωση του μέσου πολίτη, ότι ο χρόνος των διακοπών - ως βέλτιστος ελεύθερος χρόνος - μπορεί να αξιοποιηθεί για λόγους που άπτονται της σωματικής υγείας και της φυσικής ευεξίας.
-Η ιδιαίτερη έμφαση που δόθηκε τα τελευταία χρόνια στα διδακτικά προγράμματα όλου του φάσματος της τουριστικής εκπαίδευσης, όπως σε Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., στις Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου και Α.Σ.Τ.Ε. Αγίου Νικολάου Κρήτης, στα Ι.Ε.Κ. και στα Τ.Ε.Ε., στις Τ.Ε.-Σ.Τ.Ε. και στα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, που εισήγαγαν σχετικά μαθήματα στα επίσημα προγράμματα τους.
-To κοινωνικό-ψυχολογικό οπλοστάσιο της επιστήμης που τα τελευταία χρόνια επεξέτεινε την αναζήτηση του στην ολοένα και ευρύτερη ικανοποίηση των ανθρώπινων κοινωνικών και ψυχολογικών αναγκών μέσα από τους δύο μαζικότερους κοινωνικούς θεσμούς: τον τουρισμό και τον αθλητισμό και μάλιστα κατά τη διάρκεια των διακοπών.
-Η ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την Αθήνα, που ειδικά για την Ελλάδα έχει αρχίσει να λειτουργεί ως καταλύτης τόσο για την περαιτέρω προώθηση του τουρισμού μας όσο και για την επέκταση των αθλητικών δραστηριοτήτων και δυνατοτήτων μας, γεγονός το οποίο ούτως ή άλλως οδηγεί στην Κοινωνία Αναψυχής.
-Τέλος, τα δεδομένα που προκύπτουν από τη συνεχή αύξηση του τουρισμού και του αθλητισμού κυρίως στις ανεπτυγμένες τουριστικά χώρες παρουσιάζουν πρόσθετο ενδιαφέρον για το σύνολο των Κοινωνικών Επιστημών που ασχολούνται με τον τουρισμό. (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Η κοινωνία της αναψυχής
Υπότιτλος βιβλίου:Η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου στις διακοπές μέσα από τον συγκερασμό τουρισμού και αθλητισμού
Εκδότης:Interbooks
Συντελεστές βιβλίου:Λύτρας, Περικλής Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603901129
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Κλινική Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες