Η αληθινή ιστορία του βασιλιά Δαβίδ

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Πόλις
Έτος:
2004
ISBN:
9789604350278
Σελίδες:
346
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η αληθινή ιστορία του βασιλιά Δαβίδ
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η αληθινή ιστορία του βασιλιά Δαβίδ
Ο βασιλιάς Σολομών συγκροτεί μια επιτροπή από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αυλής του με αντικείμενο την κατάρτιση της μίας, μοναδικής, αυθεντικής και επίσημης ιστορίας του πατέρα του, του βασιλιά Δαβίδ. Η επιτροπή αναθέτει τη συγγραφή της στον Αιθάν, επαγγελματία ιστορικό, λάτρη του καλού φαγητού, των υλικών αγαθών και των απολαύσεων. Οι ιδιότητές του αυτές τον καθιστούν ευεπίφορο σε επηρεασμούς και κατάλληλο να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της επίσημης πολιτικής, γράφοντας ένα χρονικό γεμάτο δόξα, νικηφόρους πολέμους και τιμές, εγκώμια για τη σοφή και ενάρετη διακυβέρνηση -ύμνους στον Δαβίδ και στον διάδοχό του τον Σολομώντα, πολύτιμο έργο προπαγάνδας που θα στερεώσει την εξουσία του Σολομώντα.
Ο Αιθάν προχωρά στην έρευνά του, μιλά με τις γυναίκες του Δαβίδ και τον λαό, και ανακαλύπτει μια άλλη ζωή, μια άλλη αλήθεια, την ιστορία ενός Δαβίδ με σκοτεινές πλευρές, ενός ανθρώπου που αναρριχήθηκε στην εξουσία χρησιμοποιώντας δόλο και βία.
Ποια ζωή και ποια αλήθεια θα καταγράψει στην ιστορία του; Τι θα επιλέξει; Την παραποιημένη αλήθεια της εξουσίας ή αυτήν που ανακάλυψε με τα όπλα της επιστήμης του;
"Η αληθινή ιστορία του βασιλιά Δαβίδ" είναι ένα μυθιστόρημα "καταπληκτικό, πνευματώδες, προκλητικό" σύμφωνα με τον Χάινριχ Μπελ, αλληγορία για τη θέση και το ρόλο των διανοουμένων στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, οξυδερκής μελέτη για την ιδεολογική χρήση της ιστορίας αλλά και για τη ρευστότητα της ιστορικής αλήθειας, για τη σχέση πολιτικής και Ιστορίας, εξουσίας και επιστήμης.
Τίτλος βιβλίου:Η αληθινή ιστορία του βασιλιά Δαβίδ
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Der könig David bericht
Εκδότης:Πόλις
Συντελεστές βιβλίου:Heym, Stefan (Συγγραφέας)
Ιωαννίδου, Αλεξάνδρα Δ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789604350278
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες