Όταν η γη ωοτοκούσε την γλώσσα της προσωδίας

Αναφορά στην πρώτη εμφάνιση του ανθρώπου επί της γης, στην ομιλία του και στην γένεση της προσωδιακής του γλώσσας. Απόπειρα αποδόσεως των φωνηέντων και διφθόγγων με προσωδία.
Εκδότης:
Δωδώνη
Έτος:
2004
ISBN:
9789603852544
Σελίδες:
174
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Όταν η γη ωοτοκούσε την γλώσσα της προσωδίας
Τιμή εκδότη:€12,72
Η τιμή μας: €11,45
στο καλάθι
Όταν η γη ωοτοκούσε την γλώσσα της προσωδίας
Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μία αφύπνιση του "Έλληνα ανθρώπου". Ξεχωρίζω τη λέξη "Έλλην άνθρωπος" διότι έτσι όπως αναπτύσσω τη σκέψη μου στα κείμενα που ακολουθούν, υπάρχει περίπτωση να μην είναι όλοι οι άνθρωποι "Έλληνες", ούτε οι πολιτογραφημένοι ως Έλληνες να είναι όλοι "Έλληνες".
Έχει αναπτυχθεί το ενδιαφέρον σε πολλούς από μας τους απογόνους των αρχαίων Ελλήνων, να ερευνήσουμε και να μάθουμε, πότε και πως μιλήθηκε η Έλληνική γλώσσα. Γι' αυτό πρέπει να σκεφτούμε πρώτα απ' όλα, πότε και πως εμφανίστηκε ο ανθρωπος επί της γης. Χρειάζεται να φανταστούμε για τον πρώτο άνθρωπο, πως συμπεριφέρθηκε στο συνάνθρωπό του και στο περιβάλλον του. Τότε, που δεν ήξερε να μιλάει, όπως τα μωρά δεν γνωρίζουν να μιλούν, αλλά προσπαθούν να μιμηθούν ό,τι ακούν γύρω τους.
Κι ακόμη υπάρχει περίπτωση, όπως τα ζώα, τα πουλιά και κάθε ζωντανό πλάσμα, να είχε τότε ένα δικό του τρόπο επικοινωνίας. Οι πρώτοι άνθρωποι ήταν μεν νοήμονες από τη φύση τους, αλλά δεν ήξεραν να χρησιμοποιούν την γλώσσα τους. Συνεπώς δεν εσκέπτοντο με τη λογική της ομιλίας αλλά με τη λογική του ενστίκτου και του αισθήματος. Αργότερα ανεπτύχθη η ομιλία τους, αφού πρώτα έβγαλαν ανθρώπινες κραυγές, άρθρωσαν συλλαβές, σχεδίασαν στο χώμα, σκάλισαν την πέτρα. Έκοψαν ένα καλάμι, το φύσηξαν, έβγαλε τους πρώτους ήχους, χτύπησαν τα χέρια τους ανακάλυψαν το ρυθμό, κούνησαν το σώμα τους κ.λπ. [...]
(Από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Όταν η γη ωοτοκούσε την γλώσσα της προσωδίας
Υπότιτλος βιβλίου:Αναφορά στην πρώτη εμφάνιση του ανθρώπου επί της γης, στην ομιλία του και στην γένεση της προσωδιακής του γλώσσας. Απόπειρα αποδόσεως των φωνηέντων και διφθόγγων με προσωδία.
Εκδότης:Δωδώνη
Συντελεστές βιβλίου:Στούπη, Μαρία Σ. (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
9603852546
9789603852544
Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση:Μάτριος 2004
Τόμος:
Κατηγορίες:Ιστορία
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία
Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες